Hlavní navigace

Stravenky stále v čele, známe 5 nejčastějších firemních benefitů

29. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: isifa/Lidové noviny/FRANTIŠEK VLČEK
V oblasti zaměstnaneckých benefitů se toho příliš nemění. Nejčastěji firmy poskytují stravenky či dotované stravování. Mohou však za to hlavně daňové úlevy.

V oblasti nejčastějších zaměstnaneckým benefitů se toho příliš nemění. Žebříčku vévodí stravenky či dotované stravování (nabízí 90 % firem), které následují auto pro soukromé účely (zhruba dvě třetiny společností) a příspěvek na sport a kulturu (přes 50 % firem). Necelá polovina firem též zaměstnancům přispívá na penzijní připojištění. Více než třetina společností nabízí týden dovolené navíc. Vyplynulo to z dubnové ankety headhunterské společnosti Recruit CZ mezi firmami pohybujícími se v segmentu rychloobrátky, maloobchodu, výroby, automotive a služeb.

Čtěte také: 5 netradičních benefitů, které můžete nabídnout svým zaměstnancům

Top 5 zaměstnaneckých benefitů

  1. Stravenky nebo dotované stravování
  2. Firemní auto pro soukromé účely
  3. Příspěvek na sport nebo kulturu
  4. Příspěvek na penzijní připojištění
  5. Týden dovolené navíc
Ilustrační obrázek.
Autor: isifa/Lidové noviny/FRANTIŠEK VLČEK

Stravenky zůstávají nejčastějším benefitem.

Podle odborníků napomáhají oblíbenosti stravenek a dalších poukázek především daňové úlevy. Druhým nejčastěji dávaným benefitem jsou sice firemní automobily pro soukromé účely, ty se ale dávají hlavně manažerům, případně zaměstnancům na obchodních pozicích. Benefity jsou jedním z témat, které dnes potenciální kandidáty na pozice zajímají. Zaměstnanci si bezesporu zvykli na to, že by firmy měly svým zaměstnancům dávat kromě platu i něco navíc, uzavřela Markéta Švedová, ředitelka Recruit CZ.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).