Hlavní navigace

Svaz obchodu v křížku s ministerstvem obchodu

6. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Svaz obchodu a cestovního ruchu (SOCR ČR) kritizuje ministerstvo průmyslu a obchodu. Podle svazu nechce podporovat malé a střední podnikatele v oblasti obchodu a cestovního ruchu, protože opětovně odmítlo žádost svazu, aby mohli podnikatelé čerpat podpory z operačního programu Podpora podnikání a inovace (OPPI).

Podle SOCR ČR jde o evidentní a bohužel trvalou diskriminaci druhého nejvýznamnějšího národohospodářského sektoru a o rezortní rozhodnutí, které má a může ovlivnit tvorbu HDP v letošním roce i v letech příštích, kritizoval přístup ministerstva Zdeněk Juračka, šéf SOCR ČR.

Taková nařčení ale ministerstvo zcela odmítá a navíc upozorňuje, že Svaz obchodu a cestovního ruchu vyvolává problém uměle a považuje proto výtku za neopodstatněnou: Svaz obchodu a cestovního ruchu již několik let ví o tom, že existuje zcela transparentní dohoda zakotvená v Národním strategickém referenčním rámci, který jednoznačně říká, že cestovní ruch bude podporován na krajské úrovni z regi­onálních operačních propgramů a na celostátní úrovni z operačního programu Ministerstva pro místní rozvoj. Toto uspořádání ostatně odpovídá i kompetenčnímu zákonu, zdůraznil Pavel Vlček, mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).