Hlavní navigace

HN, MfD, PR: Seznam zahájil s mBank úzkou spolupráci v novém projektu

13. 8. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Internetový gigant na poli českého internetu Seznam, který provozuje 17 svých serverů s různým zaměřením, spojil svou sílu s nejmladší bankou na českém trhu mBank a vytvořily pro uživatele internetu novou službu mPeníze, píší dnešní Hospodářské noviny, deník Právo a deník MfDnes.

Celou službu budou moci využívat pouze ti uživatelé, kteří mají založen účet u společnosti mBank. Systém má mnoho výhod a bude fungovat velmi podobně, jako běžný účet. Každý klient má po svém přihlášení možnost ihned v danou chvíli nakupovat a po provedeném nákupu mu budou peníze z účtu odečteny. Služba je velmi podobná systému PaySec, kterou provozuje Česká národní banka. PaySec je sice otevřen pro všechny klienty bank, ale peníze, které jsou zde uložené se neúročí a účet je nutné pravidelně dobíjet, píší dnešní Hospodářské noviny a deník Právo. Naším cílem je změnit chování lidí při placení na internetu. Osmdesát procent internetových nákupů dnes lidé platí dobírkou, řekl včera při představení projektu ředitel mBank Jiří Báča.

mPeníze budou fungovat pouze u internetových prodejen, které mají platnou certifikaci u Asociace pro elektronickou komerci. První testování nového systému je možné vyzkoušet v průběhu srpna na internetovém obchodě Kasa.cz. Většina dalších internetových obchodů by se do systému měli zapojit během září, píší dnešní Hospodářské noviny.

skoleni_15_4

HN: Česká koruna posiluje vůči euru a dolaru

Již při včerejším obchodování bylo zřejmé, že česká koruna bude opět posilovat a upevňovat si svou pozici. Po několika dnech opět prolomila magickou hranici 24 Kč za euro. Přesněji se dostala na hranici 23,75 Kč za euro. Hlavním faktorem, že ve včerejším dnu česká koruna posilovala, jsou velké objednávky na nákup české měny. Tak výrazný pohyb naznačuje, že muselo jít o velké zobchodované objemy, řekl pro dnešní Hospodářské noviny analytik Komerční banky Miroslav Frayer. Co se týče amerického dolaru, tak si česká koruna včera stála vůči němu na hranici 15,88 koruny za dolar. V následujících dnech se ale podle odborníků očekává, že česká koruna bude oslabovat a kurz vůči euru by se měl ustálit na 24,50 Kč za euro, píší dnešní Hospodářské noviny.
Čtěte více: Inflace, koruna, úrokové sazby. Tři překážky úspěšného podnikání v roce 2008.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).