Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Třídní boj ČSSD proti podnikatelům vrcholí, za nízké mzdy ale mohou hlavně vlády od * - Dalo to fušku, přes třídní boj politruka Morávka...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2017 8:21

    * (neregistrovaný)

    Dalo to fušku, přes třídní boj politruka Morávka se prokousat k podstatě článku. "Nemáte zaměstnance? Máte nulový význam".
    Jenže to Zaorálek neřekl. Takže Morávek slavně rozmetal neexistující tvrzení Zaorálka, jež si sám vymyslel. Tedy je pouze z Morávkovi hlavy.
    Zaorfálek řekl něco se zcela jiným významem: "Neplatit zaměstnancům slušnou mzdu je darebáctví. Když někdo říká, že jeho byznys by zkrachoval kvůli minimální mzdě, vlastně říká, že není schopen podnikat tak, aby zajistil zaměstnancům normální život, a měl by přestat podnikat. To má pro naši zemi nulový význam."

    "Po lopatě" pro pana Morávka: Zaorálek mluvil o podnikání založeném na minimální mzdě. Nikoli o podnikání s/bez zaměstnanců.
    On Zaorálek není žádný velký myslitel, já bych ho nikdy nevolil, ale jak vidím, přesto některé své kritiky překonává rozdílem třídy.

    No a dál jen krátce: montovny jsou poměrně problematická záležitost, jejich dnešní podpora by byla velmi nešťastná, ale faktem je, že když socani za premiéra Zemana začli montovny podporovat, byla jiná situace. Montovny V TÉ DOBĚ platy výrazně zvedly. Tedy montovny platili (a dodnes často platí) o desítky procent více, nežli místní podnikatelé i stát. Což je prostý fakt.

    No a vysoké zdanění - 100x vyvrácený nesmysl. Odvody a zdanění, v absolutní výši, jsou NECELÁ 1/3 NĚMECKÝCH (v procentech cca 110% relativně, z 27% základu.).

  • 17. 8. 2017 9:26

    P2010 (neregistrovaný)

    Poslední odstavec, máte v zásadě pravdu. Nízké mzdy jsou zkrátka "počáteční nastavení" z 90. let, které nelze změnit.

    Malý příklad z nedávna. Restaurace/pizzerie na jižní Moravě, pizza za 150 Kč. když chcete k jídlu vodu, obvykle si musíte koupit předraženou minirálku za 30 Kč. Jak velké platy tam mají víme. Popojedete o pár desítek kilometrů dál do Rakouska. Podobná restaurace, nijak zvlášť plná, obrovská pizza za 7 Euro, voda zdarma. Kde ale za této situace berou peníze na vyšší platy je záhada, že?

    Tohle se tu už nezmění nikdy.

  • 19. 8. 2017 8:32

    Pavel (neregistrovaný)

    "Kde ale za této situace berou peníze na vyšší platy je záhada, že?"
    A Váš názor ?

  • 17. 8. 2017 12:17

    X.X. (neregistrovaný)

    Takže největší darebák co nemá podnikat je Babiš, který v těch jeho škubárnách peří, platí zaměstnancům 12 tis., že si Zaorálek nestěžuje tam, respektive proč je jeho ČSSD s tímto " darebákem " v koalici ve vládě, proč byl min. financí v této vládě 3,5 roku ?

    A dodatek ke mzdám, nikdo nenutí zaměstnance dělat za nízké mzdy, je to nabídka a poptávka, tam kde mají málo přece nemusí nastoupit, tak jak může někdo někoho kádrovat ve smyslu kdo neplatí zaměstnancům min. kolik ?? 20, 30, 50 nebo 70 tis. / měs. nemá podnikat ? A proč jako ?

    Zaměstnanci mohou jít jinam, mohou dělat jinde ( EU ), mohou jít podnikat jako OSVČ, mohou založit vlastní firmu a nechat se v zaměstnat, mohou vlastně co chtějí.

    kdo dal komu právo určovat podnikatelům a firmám ( osobám samostatně výdělečně činným ) kdy mohou a nemohou podnikat, s kým a jak a za kolik ?

    Ten článek vystihuje přesně to, co vystihovat má.

  • 19. 8. 2017 13:21

    VlK (neregistrovaný)

    Zřejmě vám unikl tento odstavec, vysvětlující přirozené důsledky výroku Zaorálka: "Vezměme to od konce. Podle Zaorálka tedy mají pro naši zemi nulový význam ti, kdo nejsou schopni podnikat tak, aby zajistili zaměstnancům normální život. Jenže podnikatelé platí zaměstnancům tolik, kolik si můžou dovolit. A když si je dovolit nemůžou, tak je jednoduše propustí. Podnikatelé nemusí kvůli minimální mzdě krachovat, nýbrž si kvůli ní ani nemohou dovolit zaměstnance vzít. Statisíce OSVČ, které žádné zaměstnance nemají, a to v celé řadě případů prostě proto, že zaměstnancům nejsou schopni zajistit „normální“ život (a to ani v podobě minimální mzdy) a uživí „jen“ sebe a svoji rodinu, tak nemají pro ČR asi žádný význam. Pro ČSSD jsou tak zřejmě lidé, kteří po státu nic nechtějí a jsou schopni uživit jen sebe a blízké a již ne zaměstnance, lidé druhé kategorie."

    Pokud jste ho nepochopil. Podnikatel nebude platit člověku víc než mu daný člověk vydělá. Pokud se zvedne/zvedá minimální mzda, prostě nového zaměstnance nepřijme nebo jich přijme méně. Nebo když klesne na nulu, to zabalí. V každém případě bude víc lidí, co nedostanou nic od podnikatele a navíc budou něco žádat od státu.

    Doufám, že jsem to vysvětlil na tolik srozumitelně, že to pochopí každý, i kdyby to byl volič KSČM.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).