Hlavní navigace

Ujistěte se, že neposíláte peníze na zrušené účty finančáku? Hrozí sankce

26. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed
Ještě do konce roku 2014 bylo možné posílat peníze na staré bankovní účty finančních úřadů. Platby byly přesměrovány. Od ledna tomu tak ale už není.

V souvislosti se změnami organizační struktury Finanční správy ČR se měnila čísla účtů jednotlivých finančních úřadů. Peníze zaslané na staré účty byly na ty nové přesměrovány. Nebylo tedy třeba obávat se z nesplnění povinností vůči berňáku. Od nového roku se tak však neděje. Platby, které byly zaslány na staré bankovní účty finančních úřadů, nedorazily. Vznikají tak nedoplatky na daňových účtech a hrozí sankce v podobě úroku z prodlení.

Čtěte také: Zpřísnily se sankce za neplnění daňových povinností, zavedla se i nová pokuta

Ilustrační obrázek.
Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed

Ujistěte, zda nejdou vaše peníze na zrušené účty.Finanční správy.

Od začátku roku byl největší počet plateb na zrušené účty finančáku zaznamenán u daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti , daně silniční, daně z příjmů fyzických osob – vybírané srážkou podle zvláštní sazby a daně z přidané hodnoty.

Finanční správa znovu upozorňuje, aby si poplatníci pečlivě zkontrolovali, zda zasílají platby svých daňových povinností na správné účty finančních úřadů, aby se posléze nevystavovali zbytečným nepříjemnostem, apeluje Petra Petlachová, mluvčí pro Generální finanční ředitelství.

Aktuální předčíslí bankovních účtů finančních úřadů najdete v článku, který jsem pro vás psali již dříve. Do konce roku lze platit daně na stará čísla bankovních účtů, pak to už nepůjde

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).