Hlavní navigace

UniCredit Bank zvýšila laťku pro tuzemské banky, nabízí obsluhu účtu přes internet ve více zemích

16. 4. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UniCredit Bank přichází s novinkou týkající se internetového bankovnictví. Už od dubna si její klienti z řad občanů i podnikatelů mohou požádat o obsluhu účtu ve více zemích, kde skupina UniCredit Group působí. Z jediného místa tak mohou klienti ovládat účty až v šesti zemích bez dalšího přihlašování.

Nový produkt pod názvem „Mezinárodní uživatel” ulehčuje práci klientům i co se týká formalit. Banka, na kterou se klient obrátí se žádostí o zřízení nového produktu, zprostředkuje s partnerskými bankami všechny potřebné formality a stává se pro klienta „domovskou” bankou, která zajišťuje veškerý servis spojený s mezinárodním uživatelem i do budoucna. Služba je dostupná zatím v Česku, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku, Lotyšsku a Estonsku. Nový produkt se vyvíjel a testoval v Česku a počet zemí, kde si budou moci klienti obsluhovat svůj účet z jednoho přihlášení, poroste. Otazník však visí nad perspektivními lokalitami jako je Německo, Rakousko a Itálie, tedy velké trojky UniCredit Group: Implementace systému do těchto zemí je složitější, banky tam mají také podstatně více klientů, upřesnil pro business server Podnikatel.cz Daniel Čermák, manažer odboru Cash Management & eBanking UniCredit Bank ČR.

Další námi oslovené banky podobnou službu zatím nenabízejí: Česká spořitelna ji k dispozici nemá, klienti však na druhou stranu mohou obsluhovat další produkty z portfolia finanční skupiny České spořitelny, uvedla serveru Podnikatel.cz Pavla Langová, mluvčí České spořitelny. Obsluhu účtů ve více zemích nenabízí ani GE Money Bank, ČSOB či Komerční banka, jejichž vlastníci rovněž působí v dalších evropských zemích.

Podnikatelé nový produkt vítají a dodávají, že banky by měly v rámci firemních účtů přicházet i s dalšími novinkami tak, aby byly více konkurenceschopné: I když se tato služba týká jen omezeného počtu podnikatelů, kteří mají zahraniční aktivity, bezpochyby ji vítáme. Nabídka služeb pro podnikatele ze strany bank by se měla i přesto dále rozšiřovat, řekl business serveru Podnikatel.cz prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka.

Za obsluhu účtů ve více zemích si uživatel zaplatí u UniCredit Bank poplatek ve výši jednoho tisíce korun. Například na Slovensku bude jednorázový poplatek ve výši 40 euro, doplnil Daniel Čermák. Zablokování a odblokování služby v případě ztráty nebo zcizení bezpečnostního klíče, přes který se uživatel do internetbankingu přihlašuje, funguje automaticky pro všechny země. Další zemí, kde se služba v rámci UniCredit Group bude zavádět je Srbsko.

Daně x

Náhled nového Mezinárodního uživatele

Zdroj: UniCredit Bank ČR

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).