Hlavní navigace

Upravte zákoník práce, volají podnikatelé

20. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Malí a střední podnikatelé se jménem Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP) chtějí obrátit na premiéra Mirka Topolánka s návrhy opatření, které AMSP včera schválila na svém zasedání.

Mezi hlavní požadavky řadí předseda asociace Břetislav Ošťádal úpravu zákoníku práce, který považuje za nepružný a odklad plateb na sociální a zdravotní pojištění bez uplatnění úroků z prodlení. Stejně tak navrhujeme možnost dočasně upustit od účtování záloh na dodávky elektřiny, plynu a tepla, aby nedocházelo k předčasnému odčerpávání finančních prostředků, které mnohdy neodpovídají skutečnému odběru, vysvětluje Eva Svobodová.

Podnikatelé si od návrhu slibují především úsporu části neproduktivních nákladů na udržení redukovaného provozu, které by zároveň nezvýšilo administrativu. AMSP ČR chtějí dále zvýšit podporu skrze Českomoravskou záruční a rozvojovou banku. Malé a střední podniky potřebují podporu od vlády ČR. Víme, že její možnosti jsou omezené, ale přesto si dovolujeme navrhnout opatření, která by problém pomohla řešit. Bez rychlé finanční pomoci nebudou všechna navržená opatření účinná uvedl předseda AMSP Břetislav Ošťádal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).