Hlavní navigace

Vláda má v pondělí potvrdit privatizaci Technoexportu

27. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na svém pondělním zasedání by vláda měla schválit privatizaci společnosti Technoexport. Novým majitelem 98,85% podílu by se měla stát firma Chemoprojekt, která českému státu nabídla nejvyšší cenu. Nabídka Chemoprojektu činila přes 516 milionů korun.

Další nabídky podaly konsorcium KPB – SUB (Kovoprojekta Brno a.s. a Slovácké strojírny, akciová společnost) a konsorcium TEXIM (B.G.M. holding, a.s., UNIS, a.s. a Šmeral Brno, a.s.). V druhém kole výběrového řízení však rozhodovala pouze cena a tu nabídl nejvyšší Chemoprojekt.

Technoexport se řadí mezi přední české exportéry a importéry kompletních investičních celků. Firma dodává i jejich jednotlivé součásti pro mnoho průmyslových oborů od ropného průmyslu, přes gumárenství až po potravinářský průmysl. Za celou dobu svého více než 50letého trvání vyvezl Technoexport přes 2 270 investičních celků do více než 40 zemí světa.

V roce 2006 dosáhl zisk Technoexportu 342,2 milionu korun. O rok později se ale již zisk propadl na 18,9 milionů korun. Výsledky za loňský rok ještě nejsou k dispozici.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).