Hlavní navigace

V pražském Obecním domě se v říjnu představí prestižní výrobci champagne

21. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Slova jako exkluzivita, luxus a noblesa se ponesou v průběhu října Prahou. V době od 16. do 18. října se v Obecním domě koná již druhý ročník přehlídky Grand Jour de Champagne.

Přestaví se zde prestižní výrobce champagne. Nejedná se však o pouhou degustaci, ale i o prezentaci světa champagne z různých úhlů pohledu a ve všech souvislostech.

Bude možné poznat různost výrobců a stylů – svá vína zde představí domy champagne jako jsou Barnaut, Boizel, Delamotte, Cattier, Diebolt-Vallois, Nicolas Feuillatte, Gardet, Jacquart, Mailly Grand Cru, Taittinger, deVenoge, Roederer, Pol Roger a další – champagne jako gastronomické víno, raritní staré ročníky (Trésor de champagne).

Chybět nebudou ani značky delikates a produktů, které k tak exkluzívnímu nápoji neodmyslitelně patří, jako například Lars Jacobsen – divoký losos, Edouard Artzner – foie gras, Fossiér – remešské biscuits, Deléans – čokoládová manufaktura, Cognac Voyer, Schott Zwiesel – sklo a jiné.

Patronem a garantem Grand Jour de Champagne Prague 2008 bude stejně jako loni proslulý Richard Juhlin – světoznámý publicista a sommeliérský guru vín z Champagne. Velmi rád jsem opět přijal pozvání na tuto ojedinělou akci, neboť představuje skutečnou oslavu a mimořádný festival champagne a to i v evropském kontextu, říká Richard Juhlin.

Grand Jour de Champagne Prague 2008 je svátkem milovníků champagne i mimořádnou společenskou událostí, které se zúčastní řada významných osobností. Právem jej lze považovat nejen za přehlídku gastronomie, ale i za prezentaci a oslavu celé Francie a její kultury.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).