Hlavní navigace

V Účtenkovce se má měsíčně vyplácet 21 025 výher, 20 tisíc z nich bude 100 Kč

23. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

V účtenkové loterii se má každý měsíc vyplácet 21 025 výher. Naprostá většina z nich ale bude jen v hodnotě 100 Kč. Konkrétně půjde o 20 tisíc takových výher.

V rámci výher se počítá i s 5 hlavními výhrami, přičemž nejvyšší z nich má činit 1 milion korun. Vyplývá to z materiálu, který vládě předložilo ministerstvo financí a který má server Podnikatel.cz k dispozici.

Hlavní výhra milion, většina výher bude 100 Kč

Ministerstvo financí předložilo vládě nový materiál, který upřesňuje stav příprav na chystanou účtenkovou loterii. Z něj například vyplývá, že účtenková loterie s nejvyšší pravděpodobností neodstartuje v původně předpokládaném termínu, tedy v první polovině letošního roku. Ostatně i firma Wincor Nixdorf, která bude provoz Účtenkovky kompletně zajišťovat, má nejzazší termín dodání služby v polovině září. Dá se tedy očekávat, že Účtenkovka odstartuje až na konci letošního či na začátku příštího roku. Konkrétní termín spuštění účtenkové loterie bude ze strany ministerstva financí upřesněn.

Na Účtenkovku je ale už pro letošní rok v rozpočtu rezervována částka 100 mil. Kč. Na zajištění provozu účtenkové loterie jako dodávané služby je vyčleněna částka cca 15 mil. Kč ročně. Částka ve výši 65 milionů Kč je určena jako předpokládaný roční rozpočet na výhry. Celkem se má měsíčně udělit 21 025 výher. V rámci výher se počítá s 5 hlavními výhrami, a to 1. výhra 1 mil. Kč, 2. výhra automobil (v hodnotě přibližně 400 000 Kč), 3. výhra 300 tis. Kč, 4. výhra 200 tis. Kč a 5. výhra 100 tis. Kč. Větší část výher pak bude mít následující podobu: 20 výher po 20 tis. Kč, 1000 výher po 1000 Kč a 20 000 výher po 100 Kč.

Losování bude probíhat jednou měsíčně, a to z účtenek vydaných za předem stanovené období. Vedle výše uvedených výher zvažuje Ministerstvo financí koncept tzv. výher ve veřejném zájmu. Tento koncept by byl opřen o možnost výher např. na zdravotní, pedagogický nebo sociální zájem (výhra ve formě finanční hotovosti vázána například na vybavení školní učebny), píše ministerstvo financí v materiálu.

Další podrobnosti k Účtenkovce

Jeden člověk bude moci do účtenkové loterie registrovat v jeden den pouze jednu účtenku od daného obchodníka. Tím se podle ministerstva zabrání umělému rozdělování nákupu zákazníky za účelem zvýšení šance na výhry. Jak už server Podnikatel.cz upozornil před časem, systém půjde obejít a riziko rozdělování nákupů bude existovat.

Brand24

Čtěte více: 5 věcí, které o chystané účtenkové loterii nevíte

Ministerstvo dále uvedlo, že účastníci nebudou v souvislosti se zapojením do účtenkové loterie hradit žádné poplatky (např. nezasílají žádné sms, mobilní aplikace zdarma, vyplacení výhry formou bankovního převodu nebude strhávána z výhry).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).