Hlavní navigace

Válka končí? Soud zastavil insolvenční řízení s Pepa.cz

11. 8. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Městský soud včera zastavil insolvenční řízení se společností Portál pepa.cz, jelikož navrhovatel insolvence neměl právo jednat za společnost.

Návrh na insolvenci byl výsledkem sporu, který zuří mezi jednateli slevového portálu. Na jedné straně stojí jednatelé Petr Sýkora a Levon Ter-Ghazaryan a na straně druhé Jiří Jankov.

Čtěte více na Lupa.cz: Boj o slevový server Pepa.cz pokračuje, padl i návrh na insolvenci

Jankov neměl právo podat návrh na insolvenci

Před několika dny podal Jiří Jankov, jeden z jednatelů firmy Portál pepa.cz, návrh na insolvenční řízení s podezřením na to, že zbývající jednatelé Petr Sýkora a Levon Ter-Ghazaryan vyvedli z bankovního účtu společnosti částku přesahující 31 a půl milionu korun ve prospěch společnosti ONLINE BROTHERS, s.r.o., ve které jsou také jednateli.

To však oba obvinění jednatelé odmítají a naopak obviňují Jankova, že právě on byl tím, který chtěl z firmy vyvést peníze. Konkrétně pak 8 milionů korun, proto také na něj podali trestní oznámení a zároveň uvádějí, že Jiří Jankov už není jednatelem firmy, proto ani není oprávněn podat insolvenční návrh. Poté, co se jeden z jednatelů pokusil vyvést nelegálně finanční prostředky společnosti a soud ho na náš pokyn zbavil v rámci předběžného opatření jednatelské funkce, byla společnost účelově paralyzována ze strany 50 % vlastníka. Ten posléze svůj podíl převedl občanovi bulharské národnosti, komentoval situaci Petr Sýkora.

Městský soud pak dal včera za pravdu Sýkorovi a Levonu Ter-Ghazaryanovi a insolveční řízení zastavil. Podle soudu totiž opravdu platí předběžné opatření, které Jankovovi zakazuje vykonávat funkci jednatele firmy. Soud uznal, že za společnost mohou jednat pouze jednatelé Petr Sýkora a Levon Ter – Ghazaryan . Soud insolvenční řízení zastavil pro neodstranitelnou podmínku, neboť insolvenční návrh byl za dlužníka podepsán osobou, která k datu podání návrhu nemohla za dlužníka jednat a zbývající dva jednatelé, o jejichž oprávnění jednat za dlužníka není pochyb, s insolvenčním návrhem nesouhlasí a berou jej zpět, uzavřel soud.

skoleni_15_4

Pepa nyní jede na Klido.cz

Při podání insolvenčního návrhu a odebrání domény, kterou má k dispozici Jiří Jankov, se Pepa nejdříve přestěhoval na doménu Pobytov.cz, po pár dnech ale jednatelé ohlásil další změnu. Pepa nově funguje na doméně Klido.cz. Klido.cz se nyní plně stabilizuje, opět jsme zapojeni do platforem velkých agregátorů , náš traffic díky tomu postupně roste. Aktivních máme přes 700 nabídek, vouchery nám lidé nevrací a na dovolené odjíždí, dodal Petr Sýkora.

Čtěte také: Další zmatky kolem slevového portálu Pepa. Opět se stěhuje na novou doménu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).