Hlavní navigace

Ve skladu Rohlik.cz řádí cizinecká policie. V Praze nejde nic objednat

9. 3. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aktualizováno 9. 3. 2017 13:15
Rozvážkový byznys Rohlik.cz se v Praze dočasně zastavil. Na sklad se vrhla přepadová kontrola z cizinecké policie.

Přepadová kontrola, jak upozornil server Lupa.cz, tu neprobíhá poprvé. Policisté hledají ve skladu pracovníky bez pracovního povolení.

Informaci o přepadovce zveřejnil Rohlik.cz jak přímo na svých webových stránkách, tak i na svém fanouškovském webu na FacebookuMusíme trpělivě vyčkat, až policisté s kontrolou skončí. Chápeme a respektujeme, že státní úřady musejí konat svou práci a státním zaměstnancům jsme v jejich práci vždy maximálně nápomocní. Tato kontrola není výjimkou, uvedl Rohlik.cz.

Aktualizace ve 13:15: Rohlik.cz své objednávky částečně obnovil

Rohlik.cz se navíc s kontrolou nesetkává poprvé a opakovanou kontrolu považuje za frustrující: Na druhou stranu je pro nás frustrující, když zásahy státu opakovaně takto zásadně ovlivňují vás, naše zákazníky, ačkoliv z kontrol různých úřadů vycházíme s čistým štítem, uvádí se v oficiálním prohlášení.

Kontrola totiž probíhá již podruhé. Ta první se udála v červenci loňského roku. Podle Pražského Deníku zde cizinecká policie zadržela 24 cizinců, kteří údajně neměli pracovní povolení.

Problém se tehdy týkal tzv. agenturních pracovníků. I když cizinecká policie tvrdila, že s danými pracovníky bude zahájeno správní řízení a budou vyhoštěni ze země, jejich zaměstnávající agentura poté vydala prohlášení, že pracovní povolení měli. To ale policie striktně odmítla. Podle ní byli všichni pracovníci vyhoštěni ze země. 

Jak to vypadá v novém skladu Rohlik.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).