Hlavní navigace

Ve Zlíně vznikne vědeckotechnický park, který přitáhne odborníky na IT

12. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Univerzita Tomáše Bati chce nalákat do Zlína firmy zaměřené na informační technologie. Plánuje do dvou let vybudovat vědecko-technický park zaměřený zejména na vývoj softwaru otázky bezpečnosti.

Naše univerzita vychovává odborníky v oblasti výpočetní techniky. Ve Zlíně je však pro tyto specialisty málo příležitostí k uplatnění, řekl kvestor UTB Alexander Černý. Tuto situaci by měl změnit právě připravovaný park. V něm budou podle plánů univerzity sídlit IT firmy, které využijí spolupráce s odborníky i studenty doktorských studijních programů Fakulty aplikované informatiky. Vědeckotechnický park plánuje univerzita postavit za peníze z Operačního programu Podnikání a inovace, který spravuje Ministerstvo průmyslu a obchodu prostřednictvím Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Stavby vědeckotechnických parků podporuje program Prosperita. Zájemci se do něj mohou hlásit už od dubna letošního roku. Dotace může dosáhnout až 300 milionů korun, připomněla pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová.

Nový vědeckotechnický park má vyrůst ve Zlíně na Jižních Svazích v těsné blízkosti Fakulty aplikované informatiky. Škola chce, aby stavba odstartovala už v příštím roce, slavnostní otevření pak univerzita plánuje už na rok 2010.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).