Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Představují vietnamští podnikatelé hrozbu nebo přínos? od anonym - Mne by daleko více zajímala výše přiznaného obratu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 9. 2007 17:37

    anonymní
    Mne by daleko více zajímala výše přiznaného obratu a zaplacených daní.

    Jinak obecně "zachraňovat" ekonomiku přílivem cizinců považuji za nesmysl. Možná pár firem krátkodobě díky levným zaměstnancům z ciziny přežije, ale dlouhodobě jistě ne. A ČR pak zůstanou na krku potomci této vděčné levné síly, kteří již tak vděčni zdaleka nejsou, viz nepokoje ve Francii nebo v Německu.

    O vietnamcích to ani neplatí, protože ti levnou pracovní silou nejsou. Téměř všichni podnikají a o jejich poctivém vedení účetnictví mám na rozdíl od všeználků z ODS své pochyby. Sice jsou pracovití, ale státu se určitě nevyplatí.
  • 1. 10. 2007 11:19

    pavel (neregistrovaný)
    tak si přečti ten poslední odstavec o kontraktech českých firem - viz. např. ČEZ a elektrárna. 70miliard pro české firmy vlivem dobrých vztahů není tak špatný, ne? Globalizace je tady. Každej ať dělá jak umí. A řeči o "hrozbách" nepatří snad už ani do hospody...
  • 4. 10. 2007 9:25

    anonymní
    70 mld pro ČEZ není špatné pro ČEZ, ale já jako občan z toho dostanu jen paběrky. A naopak za pár let mi natáhnout daně, protože aby ČEZ dnes vydělal, já budu muset platit policisty na pouliční nepokoje. Nemluvě o tom, že přijdu o některá svá občanská práva v zájmu vyšší bezpečnosti.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).