Hlavní navigace

Víme, kdo bude provozovat Účtenkovku. V tendru je pouze jediný zájemce

16. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Je už téměř naprosto jasné, kdo bude provozovat účtenkovou loterii, která má přímou návaznost na elektronickou evidenci tržeb.

Lhůta pro podání přihlášek do tendru vypršela minulé úterý a přihlásila se do něj pouze jediná loterijní společnost.

Tou je Sazka, která navíc podle ministerstva financí splnila zadávací podmínky pro veřejnou soutěž. „Ano, do veřejné zakázky na účtenkovou loterii jsme se přihlásili,“ potvrdil serveru Euro.cz mluvčí společnosti Sazka Václav Friedmann

Jak již dříve upozornil server Podnikatel.cz, zájem o účtenkovou loterii, kterou chce MFČR nazvat jako Účtenkovku, ostatní subjekty odmítly. Do tendru nešla společnost Synot, Tipsport, Fortuna ani Chance.

Čtěte také: 65 miliónů korun ročně v účtenkové loterii, kterou Babiš nazval Účtenkovkou

Některé loterijní společnosti se navíc soutěže odmítly zúčastnit z principu: Přestože k možnému získaní veřejné zakázky máme potřebné předpoklady, s tímto projektem stejně, jako s celou EET, z principu nesouhlasíme, proto se s ním nehodláme spojovat ani byznysově, uvedla serveru Podnikatel.cz Magda Pekařová, mluvčí skupiny Synot.

Václav Friedmann, mluvčí společnosti Sazka, navíc už dříve upozornil, že Účtenkovka, která je navázána na elektronickou evidenci tržeb, by se vůbec účtenkovou loterií nazývat neměla: Principem jde spíše o spotřebitelskou soutěž, tvrdil Fridmann.

I přesto se Sazka nakonec po důkladné analýze veřejné soutěže zúčastní a bude tak zřejmě budoucím provozovateleme této spotřebitelské soutěže. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).