Hlavní navigace

Všechno zase jinak, Klido.cz se mění zpět na Pepa.cz

10. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Od přestěhování slevového serveru Pepa.cz na novou doménu Klido.cz uplynuly tři měsíce. A vše je zase jinak. Slevový portál se vrací na svoji původní doménu.

Petr Sýkora, jeden z původních majitelů, totiž opustil slevový byznys a prodal svůj podíl firmě Jiřího Jankova, spoluzakladatele Pepy, se kterým vedl právní spor.

Spory se táhnou už řadu měsíců

Byl to přitom právě Jankov, který v létě podal na firmu Portál pepa.cz, návrh na insolvenční řízení s podezřením na to, že zbývající jednatelé Petr Sýkora a Levon Ter-Ghazaryan vyvedli z bankovního účtu společnosti částku přesahující 31 a půl milionu korun ve prospěch společnosti ONLINE BROTHERS, s.r.o., ve které jsou také jednateli.

To však oba obvinění jednatelé odmítli a naopak obvinili Jankova, že právě on byl tím, který chtěl z firmy vyvést peníze. Konkrétně pak 8 milionů korun, proto také na něj podali trestní oznámení a zároveň uvedli, že Jiří Jankov už není jednatelem firmy, proto ani není oprávněn podat insolvenční návrh. Poté, co se jeden z jednatelů pokusil vyvést nelegálně finanční prostředky společnosti a soud ho na náš pokyn zbavil v rámci předběžného opatření jednatelské funkce, byla společnost účelově paralyzována ze strany 50 % vlastníka. Ten posléze svůj podíl převedl občanovi bulharské národnosti, komentoval tehdy situaci Petr Sýkora.

Městský soud pak dal za pravdu Sýkorovi a Levonu Ter-Ghazaryanovi a insolveční řízení zastavil. Při podání insolvenčního návrhu a odebrání domény, kterou má k dispozici Jiří Jankov, se Pepa nejdříve přestěhoval na doménu Pobytov.cz, po pár dnech ale jednatelé ohlásil další změnu a začal fungovat na doméně Klido.cz.

Čtěte více: Válka končí? Soud zastavil insolvenční řízení s Pepa.cz

Sýkora odchází po sporech ze slevového byznysu

Přestože to vypadalo, že se situaci podařilo vyřešit, opak byl pravdou. Právní spor mezi společníky totiž pokračoval i nadále a začal ohrožovat celý slevový server. Nakonec tak došlo k uzavření dohody a Sýkora prodal svůj podíl ve společnosti Portál Pepa.cz (původní provozovatel webu Pepa.cz) i společnosti Propertio (provozovatel webu Klido.cz) slovenské společnosti Jožko.sk, s.r.o., za kterou stojí Jiří Jankov.

Po týdnech jednání jsme se s protistranou dohodli, že můj odchod je nejvhodnější cestou, jak urovnat vzniklé spory a zajistit tak pokračování projektu. Prodávám podíl v Pepa.cz i projektu Klido.cz, který je momentálně na původní společnost Portál Pepa.cz právně vázán Smlouvou o spolupráci a jejich oddělení by v dané situaci nemělo smysl, komentoval situaci Sýkora.

Brand24

Čtěte také: Petr Sýkora: Jak jsem přišel o stamilionový business na Pepa.cz a vybudoval nový

Klido.cz se mění zpět na Pepa.cz

Výsledkem odchodu Sýkory je návrat portálu na původní doménu Pepa.cz. Projekt Klido.cz postupně utlumíme a plně se navrátíme ke značce, kterou mají naši zákazníci tak rádi. V letošní sezoně chceme dokázat, že na naší pozici dvojky na trhu se nic nezměnilo, uvedl Radim Kubeček, nový výkonný ředitel portálu Pepa.cz. Už nyní jsou uživatelé z domény Klido.cz přesměrování přímo na Pepa.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).