Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Přehled vybraných změn v DPH od 1. ledna 2012 od truhlář-podlahář - Dobrý den, mám dotaz. Pokud jako dodavatel montážních prací...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2012 11:51

    truhlář-podlahář (neregistrovaný)

    Dobrý den,
    mám dotaz. Pokud jako dodavatel montážních prací spojených s dodávkou materiálu souvisejícím s montáží a odběratel je rovněž plátce DPH vystavuji fakturu na celkovou částku (práce, materiál) jako daňový základ a odběratel je povinen si DPH doplnit , odvést a uplatnit? Děkuji.

  • 7. 2. 2012 13:00

    Zednictví (neregistrovaný)

    Dobrý den. Jsem OSVČ ZEDNICTVÍ a proto se ptám, proč si dáváte do nákladu dodávku materiálu? Já také provádím práce i s dodávkou materiálu, ale zákazníkům účtuji jen práci a fakturu za matariál jim dám zvlášť - k mé faktuře prací. To znamená, že když koupím materiál pro zákazníka, tak mu ho i předám k proplacení s předložením faktury, kterou jsem dostal při nákupu materiálu. Přeci si nebudu dávat do účetnictví účet za nákup materiálu, který potom zákazníkovi prodám třeba s přirážkou 5 procent. Celkově mi tím zbitečně vznikne příjem o částku za kterou jsem koupil ten materiál plus 5 procent, ale vydělal jsem jen 5 procent!!! Já účtuji zákazníkům jen svou práci a nakoupený materiál si nechávám proplatit na základfě odevzdaných účtů za mnou nakoupený materiál. Zákazníkům je jedno, jestli zaplatí 20000,- za jednotnou fakturu, kde bude rozpis prací a materiálu anebo za fakturu za práci ode mne v ceně třeba 15000,- a za účty ze stavebnin v ceně 5000,-, v každém případě zaplatí stejně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).