Hlavní navigace

Výhled z hotelu Corinthia je lepší než snídaně

25. 1. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
S Gurmánem jsem posnídali v pětihvězdičkovém Corinthia Towers Hotel, kterému jeho konkurence může závidět polohu a s ní spojenou vyhlídku na Prahu. Poznali jsme ale, že pro Gurmána to je jediné lákadlo. Snídaně jsou tam běžným standardem, ovšem vaše peněženka bude křičet pravý opak.

Restaurace: Let‘s Eat v Corinthia Towers Hotel

Lokace: Praha 4, Kongresová 1

Kuchyně: česká i mezinárodní

Spojení:

Pokud se k hotelu vydáte metrem, vystoupíte na trase C ve stanici Vyšehrad, uděláte pár kroků a jste na místě. Autem pojedete z centra Prahy přes Nuselský most, po pravé straně uvidíte Pražské kongresové centrum a po levé nemůžete výškový hotel přehlédnout. Autem zaparkujete v podzemním parkovišti (platit budete 35 Kč za hodinu).

Jakmile do restaurace vstoupíte, budete stát možná jako přimraženi. Očekávala jsem, že mi někdo nabídne odložení kabátu. Kdybych na to spoléhala, tak bych tam stála možná ještě doteď. Pokračovala jsem tedy dále ke stolu. Žel ani tam nebylo žádné místo na odložení, kabát jsem tedy přehodila přes židli a kritickým okem začala zkoumat nabídku.

Jídelníček:

Snídaně v restauraci Let‘s Eat se podává formou švédských stolů, která uspokojí jak vegetariány, tak i masožravce. Najdete tu zeleninu, ovoce, uzeniny, sýry, deserty, alko i nealko nápoje, teplou kuchyni, prostě vše, co má takový švédský stůl ke snídani nabídnout.

Nabídka:

  • ovoce, zelenina,
  • sušené ovoce, marmelády,
  • salámy, sýry, vajíčka,
  • bagety, cornflakes,
  • dochucovadla,
  • čaj, káva, džus, aj.

Cena za snídani:

600 Kč za osobu

Provozujete restauraci či kavárnu?

Gurmán - vidlička

Rádi byste ji podrobili našemu testu? Napište nám na adresu: redakce@podni­katel.cz
Přijedeme, ochutnáme a ohodnotíme. Můžete od nás získat ocenění ve formě gurmánovských hvězdiček.

Nečekejte ovšem žádný velký bohatý švédský stůl, je tu pouze základní výběr. Sníst můžete, co se do vás vejde, vypít, co hrdlo ráčí. Čaj přinesou v konvičkách, kávu na přání dolévají. Ale jinak žádná sláva. Očekávala jsem v tomto typu hotelu něco exkluzivního, například větší výběr druhů salámů i sýrů. Jak mi ale bylo sděleno personálem, bohatší švédské stoly se nabízejí ve 22. patře v Exekutivním loungi, k dispozici je i salónek pro větší soukromí, kam se vejde 12 lidí.

Interiér:

Tmavý, nevýrazný interiér jakoby počítal s tím, že největším lákadlem bude výhled na okolí z velkých oken. Potvrdit to může asi každý zákazník, včetně mě, protože jsem po celou dobu rozhovoru s mým hostem koukala přes nuselské údolí na Vinohrady. O moc lépe na tom nebyl ani on. Nabízel se mu pohled na Pražský hrad.

Obsluha:

Ryze dámská obsluha působila nevýrazně, nenápadně jako šedé myšky, potichu komunikující, bez úsměvu. Toho jsme se bohužel dočkali pouze v recepci a u slečny u vchodu do restaurace. Kolikrát jsem si při rozhovoru, který jsem tam vedla s jedním podnikatelem, ani nevšimla, že něco zmizelo nebo přibylo na stole.

Brand24

Hodnocení:

Určitě vám stejně jako mně prolétne hlavou desítka dalších míst, kde by se za 600 korun dalo posnídat, a to s bohatším výběrem. Peníze ale někteří přeci jen oželí při pohledu na Prahu do všech světových stran. Takže proč nezajít občas i sem a nevybrat si to správné poschodí. Když už nedopřejete pořádný nášup sobě, dopřejte to alespoň vašemu autu. Automatické mytí tu stojí 150 a ruční mytí komplet 580 Kč (povrch, vnitřek, lux).

Snídaně se tu podávají od 6:30 do 10:00. Pokud se rozhodnete pro Exekutivní lounge ve 22. patře, můžete se zdržet i o hodinu déle, poté vám personál nabídne pokračovat v pracovní schůzce. Když odmítnete i to, můžete ještě vyzkoušet Café Praha, které se nachází v přízemí. Zde jsou v nabídce kvalitní čaje, káva nebo delikatesní sladkosti, navíc s možností připojení k internetu. I přes velké možnosti nás snídaně neuchvátila, restauraci Let’s Eat v Corinthia Towers Hotel uděluje Gurmán tři hvězdičky.

Gurmán - hodnocení 3
Let‘s Eat v Corinthia Towers Hotel
Corinthia - offi 01 small
Corinthia - offi 02 small
Corinthia - offi 03 small
Corinthia - int 01 small
Corinthia - int 02 small
Corinthia - int 03 small
Corinthia - int 04 small
Corinthia - int 05 small

Chodíte na snídaně?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).