Hlavní navigace

Výtečná quesadilla drží Cafe Fiesta nad gurmánskou hladinou

27. 6. 2010
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 329515
Nebýt skvělé quesadilly s zeleninovým salátem, řadila by se se mexická restaurace Cafe Fiesta mezi průměrné podniky. Ostatními pokrmy, strukturou kuřácké části, ani obsluhou totiž rozhodně nevyniká.

Během pracovního týdne nebývá na oběd času nazbyt. Většina lidí má na oběd vyhrazenou maximálně hodinku, a proto rádi chodí do restaurací, kde jim jídlo přinesou co nejdříve. Gurmán tak tentokrát opakovaně zamířil na oběd do mexické restaurace Cafe Fiesta v pražských Dejvicích, aby zhodnotil zdejší polední nabídku.

Cafe Fiesta se nachází přesně mezi dvěma zastávkami metra A Hradčanskou a Dejvickou. Pokud zabrousíte do těchto míst, výběr pohostinství máte opravdu široký. V Dejvicích restaurace střídá restauraci a hladové mlsné jazýčky mohou navštívit od mexické restaurace, přes české hospody, čínská bistra až po pizzerie či bageterie.

Restaurace: Cafe Fiesta

Lokace: Václavkova 2, Praha 6

Typ: mexická, španělská kuchyně

cafe fiesta

Pokud do Cafe Fiesta míříte poprvé, není vyloučeno, že ji minete. Restaurace se totiž nachází na rohu křižovatky, kde je schovaná za mohutným kaštanem. V létě navíc před restaurací stojí zahrádka a ani z bližšího pohledu není zřejmé, o jakou restauraci že to jde. Jestliže už však trefíte, máte na výběr z dvou pater, která Cafe Fiesta svým hostům nabízí. Zatímco v dolní části se nesmí kouřit, první patro je kuřácké. V létě se pro hosty navíc otvírá i zahrádka, která je zastřešená a tak ani menší déšť vás nemusí rozhodit.

V chladnějším počasí ale vyvstává pro nekuřáky problém. Nekuřácké přízemí restaurace je poměrně malé a málokdy se zde podaří přes poledne sednout. Pokud tedy nelze zasednout na zahrádku, musí hosté zamířit do kuřáckého prvního podlaží. Zde se žel kouří i během podávání obědů a vzhledem ke špatnému odvětrávání se zde dým navíc „dobře“ drží.

Objednávka

  • Kuřecí tortillová polévka 25 Kč
  • Pečená kachna na medu a bramborové strapačky se zelím a cibulkou 87 Kč
  • Vepřový steak s pečenými žampiony na grilované zelenině a pita chlebem ,česneková majonéza 89 Kč
  • Vepřová krkovička na grilu s ananasovým chutney,smetanové brambory 89 Kč
  • Quesadilla Western, zeleninový salát, salsa buffalo 89 Kč
  • 3 dl Kofoly 15 Kč

Vyzkoušeno: Co podnikatelům může restaurace nabídnout?

Parkování: ano, na placené zóně před restaurací
Wi-fi: ano
cafe fiesta

Cafe Fiesta nabízí každý den celkem 7 poledních jídel a jednu polévku. Přestože jde o mexickou restauraci, občas se v menu objeví i pečená kachna ze zelím či třeba hamburger s hranolky. Jeden pokrm z nabídky je vždy dietnějšího rázu, většinou v salátovém provedení.

Pro začátek jsme zvolil tortillovou polévku, která se dá právem označit za místní chloubu. Jemná, výborně kořeněná a příjemně vás naladí na hlavní jídlo. Zde však stojí za to pečlivě vybírat, protože ne každé zdejší jídlo vaše chuťové buňky naladí na tu správnou notu. Například pečená kachna na medu se řadí mezi méně šťastné volby. Těžko říci, zda v Mexiku kachny příliš nekrmí, nicméně v Cafe Fiesta masa na kachně příliš nenajdete. To, které se vám podaří od kostí vydolovat, je navíc dost vysušené.

O moc lepší volbou se nestal ani vepřový steak s pečenými žampiony na grilované zelenině s pita chlebem a česnekovou majonézou. Steak kuchař mírně přepekl a ten byl tužší a působil žvýkačkovým dojmem. Na krájení místního pita chleba to chtělo vlastnit motorovou pilu či aspoň nůž z čepelí z chirurgické o­celi.

cafe fiesta

Přes některé negativní gurmetské zážitky narazíte v Cafe Fiesta také na řadu výborných jídel. Vepřová krkovička na grilu s ananasovým chutney a smetanovými brambory příjemně překvapila. Maso tentokrát upravili v kuchyni správně, bylo měkoučké a šťavnaté. Smetanové brambory s ananasovo-smetanovým přelivem pak doladily sonátu ve našich ústech.

cafe fiesta

Rozhodně též nic nezkazíte, jestliže si objednáte Quesadillu s zeleninovým salátem a salsou buffalo. Tato placka plněná masem, sýrem a zeleninou patří mezi místní ověřené klasiky, které vás nikdy nezklamou. Pochvalu si též zaslouží zeleninový salát, který v Cafe Fiesta připravují skutečně vynikající.

Jakou preferujete kuchyni?

Obsluha a interiér

Obsluha restaurace jako by přesně kopírovala polední nabídku. Někdy si servírky v Cafe Fiesta (mužskou obsluhu zde nenajdete) nemůžete vynachválit, chovají se mile a obsluhují rychle. Jindy vás nechají čekat bez objednávky deset minut a úsměv na jejich tváři by nenašel ani Sherlock Holmes.

skoleni_15_4

cafe fiesta

Interiér se zdoben decentně v mexickém stylu, sombrero i poncha krásně dokreslují středoamerickou atmosféru, kterou umocňuje i velký kaktus. Výtka na závěr ovšem směřuje k velké televize, na které běží, sice s rozumnou hlasitostí, naprosto nepatřičně MTV, které se do podobných podniků vůbec nehodí.

Hodnocení

Vzhledem k velké nevyrovnanosti v chuti jídel, kouření během obědů a občas nepříjemné obsluze uděluje Gurmán 3 hvězdičky. Přesto restaurace patří mezi lepší průměr a vyplatí se do ní jednou za čas zajít na rychlý oběd.

Gurmán - hodnocení 3
Tři hvězdičky - vyjadřují, že v restauraci/ka­várně hodnotitelé zaznamenali více pochybení respektive nedostatků, a to většinou minimálně v jedné sledované oblasti (objednávka, obsluha, interiér, služby). Tři hvězdičky zároveň znamenají dobrý standard, a to s ohledem na kategorii restaurace/ka­várny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).