Hlavní navigace

Web Agrofertu čelí dalším útokům. Zrušte #EET, nebo přitvrdíme, hlásají útočníci

24. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

K další vlně útoků na některé weby skupiny Agrofert se hlásí skupina Guardians of Cyber World. Protestuje nejen proti evidenci tržeb, ale i cenzuře internetu.

Není to tak dávno, co se musely některé weby skupiny Agrofert vypořádat s útoky, které jim znemožňovaly provoz. Server Podnikatel.cz o nich informoval v článku Anonymous shodili web Agrofertu, žádají zrušení #EET a cenzury internetu.

Jak aktuálně informuje sesterský server Lupa.cz, útokům musí čelit opět. Druhá vlna přišla právě v průběhu včerejšího dopoledne (v úterý 23. srpna) a údajně by měly útoky pokračovat až do konce tohoto pracovního týdne. Důvodem je stejně jako v prvním případě cenzura internetu a elektronická evidence tržeb. Útočníci dokonce vyhrožují, že pokud jim nebude vyhověno, přitvrdí. 

Útoky budou trvat do pátku 26. 8., a pokud pan Babiš neodstoupí od nově vzniklých zákonů, které podporuje (EET a zákon o hazardních hrách, který umožňuje cenzurovat libovolný web na internetu), tak budou útoky pokračovat a stupňovat se, vzkazuje útočící subjekt.

Tentokrát však nejde o práci tuzemského hnutí hacktivistické skupiny Anonymous, ale podle serveru Lupa.cz za útoky stojí skupina nazvaná Guardians of Cyber World, dříve označovaná také jako Cyber Phantoms.

Více o samotné skupině čtěte v článku na Lupa.cz: Na web Agrofertu míří další útok, cílem má být i TOP 09 či ANO

Útoky nejsou mířeny pouze na některé weby skupiny Agrofert, ale také mají nově zamířit na stránky některých politických stran. Podle informací sesterského serveru se jedná o web Hnutí ANO a web TOP O9.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).