Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Víte, že i na webhostingu můžete ušetřit? Přinášíme pár tipů od Pavel T - V článku byl zmíněn WEDOS. Patří mezi nejlevnější,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2011 0:26

    Pavel T (neregistrovaný)
    V článku byl zmíněn WEDOS. Patří mezi nejlevnější, ale přitom je to jeden z nejkvalitnějších hostingů. Maximální spokojenost a nejlepší parametry. Vyzkoušel jsem ze všem zmiňovaných všechny kromě jednoho, ale je vidět, že wedos je pokrokový. Začal pozdě, ale o to více se snaží.
  • 12. 8. 2011 11:39

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)
    Když už tu děláte reklamu, tak jsem se na Wedos podíval. To je právě firma, které já osobně bych se u webhostingu vyhnul.

    Má sice bombastickou reklamu ve stylu „můžete jí u nás na WC“ – „WC má dveře!“, „WC má dokonce u nás i mísu!“, „WC má u nás i podlahu, na které mísa stojí!“, „WC jde spláchnout!“, „u nás můžete použít WC na malou i velkou potřebu!“, „u nás má WC dokonce porcelánovou mísu!“, „na WC je světlo na vykonání potřeby si můžete rozsvítit!“.

    Zkrátka takhle bombasticky uchopenou každou samozřejmost – a vypouštění bublinek jsem ještě neviděl.

    Osobně bych se Wedosu vyhnul. Jsou tu příliš krátce a evidetně neodhadli pravou cenu. Budou kopírovat na 99,99% osudy mnoha jiných firem, kteří se rozhodli dávat webhosting levně aby brzi zjistili, že musí zdražovat. Takže začnou omezovat hosting, zákazníci postupně začnou zjišťovat, že co jim dříve fungovalo je teď za další příplatek. A pocítí tlak na zvýšení ceny. Následně budete muset řešit přechod jinam.

    Tento příběh začínajících společností dávající webhosting v takovém rozsahu zdarma tu bylo plno. Ani jeden z nich nepřežil – pokud výrazně služby neomezil nebo nezdražil.

    Já osobně bych právě po zhodnocení informací na stránkách Wedosu o webhostingu tam ani neuvažoval.

    P.S.: Autor tohoto příspěvku, Miloslav Ponkrác, se přes 20 let věnuje sw vývoji a databázím. Mimo jiné napsal velmi populární knihu o programování webových stránek, stejně tak jako řadu seriálů na internetu na toto téma. Nevlastní žádnou webhostingovou společnost, tudíž nemá důvod bezdůvodně kohokoli očerňovat či vyzdvihovat.
  • 12. 8. 2011 15:54

    Petr Šťastný (neregistrovaný)
    Dovolil bych si reagovat na váš názor.

    My neplánujeme žádné zdražování ani zpoplatňování. Ceny jsou a budou zachovány pro současné i budoucí zákazníky. Máme to spočítané dobře, dokážeme tyto služby s těmito parametry provozovat s nižšími náklady než některé jiné firmy.

    15. 8. 2011 11:25 redakčně upravil Admin serveru, důvod: nepovolený odkaz
  • 12. 8. 2011 21:00

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)
    Nezlobte se, ale nijak se nelišíte od celé řady jiných webhostingů. Žádnými parametry, nejste první kdo jde touto cestou.

    Reklamštinu už poznám, v oboru se pohybuji 20 let.

    Samozřejmě, že neplánujete zdražení – ale budete k němu situací donuceni. Možná nezdražíte, ale velmi okleštíte službami – což je jen jiná forma zdražení.

    Prostě přišel Wedos, a všichni před ním byli nýmandi – nikdo nepřišel na to, že se dá snížit spotřeba, že se řada věcí dá automatizovat, atd. Přišli jste na to absolutně první.

    Každopádně držím Vám palce, přeji Vám úspěch.
  • 12. 8. 2011 21:28

    Pavel T (neregistrovaný)
    Z pohledu zákazníka je důležité, že to vše funguje. A příjemné je to, že vím do čeho jdu. V tom dal wedos všem zavyučenou. Všichni mlží a tají. U wedosu napíšou, že tohle mají tak a tohle jinak. Tady je problém a tady ne. Jinde se dozvíš akorát, že mají vše úžasné a bez problémové. A výsledek a skutečnost? Vše je jinak. Místo značkových serverů tam jdou nějaká pécéčka a místo redundantních řešení něco zcela jednoduchého.

    Oni přeci netvrdí, že vymysleli něco nového, ale oni popisují jak ušetřit a jakou cestou jdou. Podle mého jen využili svoje zkušenosti a prostě to celé postavili nové - na zelené louce. O to to mají snazší.
    Jak jsem psal můj názor - oni moc dobře vědí co dělají. Jako spokojený zákazník jim moc fandím.
  • 12. 8. 2011 16:02

    Petr Šťastný (neregistrovaný)
    Ještě doplním, že my nejsme "garážová" firma a víme moc dobře co provoz těchto služeb obnáší, jaké jsou náklady, rizika atd. Pocházíme z velké firmy, která webhosting provozuje již od roku 1997.

    15. 8. 2011 11:25 redakčně upravil Admin serveru, důvod: nepovolený odkaz
  • 12. 8. 2011 21:01

    Pavel T (neregistrovaný)
    wedos je jediná firma, která nic netají a vše mají veřejně a proto bych se přesně nebál.
    Ostatní mlží, protože vědí proč... Ať ostatní ukáží co mají a jaké vybavení mají. Stačí přijít na sitel a každý si udělá obrázek.
    wedos má dnes několik procent na trhu a to po pár měsících fungování a vše u nich jede jak má. Oni moc dobře vědí co dělají. A přišli poslední a o to více se snaží. To je jisté.

    PS: Autor tohoto příspěvku se pohybuje na českém internetu už více než 15 let a možná nepíšu knihy, ale vím o čem je řeč. Nejsem konkurent, ale spokojený zákazník (VPS) od ledna 2011. A funguji tam bez jediného výpadku!
  • 13. 8. 2011 15:56

    Karel (neregistrovaný)
    Tak to tady vypadá, že si zde povídá neoficiální Wedos s oficiálním Wedosem :) Do nejlevnějšího webhostingu bych nikdy nešel. Už s tím mám své zkušenosti a vím, že se to nevyplatí. Vybudování centra, elekřina, lidé, ... to vše něco stojí. Wedos naběhl na trh před velmi krátkou dobou a nasadil dumpingové ceny, které podle mě neudrží. Určitě ne s dobrou kvalitou služeb. Raději si připlatím u stabilních firem.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).