Hlavní navigace

Za italskou kuchyní jděte na pražský Václavák

27. 9. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 329515
Síť pizzerií Pizza Coloseum je v Praze zastoupená poměrně četně. Pizza z názvu ale není zdaleka to jediné, na čem si lze v Coloseu pochutnat.
Pizzerie: Pizza Coloseum
Lokace: Václavské náměstí 1, Praha 1
Typ: italská kuchyně

Pizzerií Pizza Coloseum je po Praze několik. Provozovna sídlící na Václavském náměstí v Paláci Koruna se vyznačuje velmi příhodnou polohou v centru (z Václavského náměstí se táhne ještě za roh do ulice Na Příkopech). Navíc má velkou kapacitu, takže se většinou nestává, že by host odešel s nepořízenou – a to ani v polední špičce. Svým umístěním v patře připomíná velké městské kavárny. Nabízí jak denní nabídku, tak běžné stálé menu. K sezení je možné si vybrat nekuřáckou nebo kuřáckou část.

Radostný personál i dobré jídlo

Sympatické na pizzerii je nejen to, že zde velmi dobře vaří, ale také profesionalita personálu. Tu ostatně může host ocenit už při příchodu. Hned u vchodu se ho totiž někdo ujme, usadí ho ke stolu, okamžitě přinese jídelní lístek. Číšníci vypadají, že je jejich práce baví, což není v restauracích stále pravidlem – jsou milí, rychlí, přistupují k hostovi se zájmem. Určitě pak chutná líp, když je vidět, že pro číšníka není obsluha jen nutným zlem.

V Coloseu na Václavském náměstí jsem byla mnohokrát a ani jednou se mi nestalo, že bych měla k jídlu nebo obsluze zásadnější výhrady. Vždycky jsem tu byla kolem poledne, nikdy si stůl nerezervovala a vždycky si bez problémů sedla. Je ale pravda, že sem chodím zpravidla ve dvou. Pro větší společnost je určitě lepší si stůl rezervovat – zvlášť v polední či večerní špičce. Čtěte více: Pizzeria Franko – požitek z pravé italské kuchyně

Pasta, těsoviny, špageti, spaghetti

Houbový týden

Při poslední návštěvě jsme se při objednávce přidrželi denní, přesněji týdenní nabídky, která se nesla v houbovém duchu. Nabízela se bruschetta se sotýrovanými houbami, slaninou a vejcem, smažená hlíva ústřičná v cornflakes, spaghetti s houbami nebo vykostěné kuřecí stehýnko s houbovou nádivkou. Ale také krémové risotto s houbami, které jsme si svorně vybrali, protože slibovalo mimo jiné lišky, hrášek, pečenou sladkou cibuli a rozmarýn. Čtěte více v katalogu bylin a koření na serveru Vitalia.cz: Rozmarýn (Rosmarinus officinalis)

Lišky, houby

Risotto z rýže vařené al dente nás nezklamalo. Porce sice byla na první pohled menší, ale při prvních soustech vláčného krémového rizota, při jehož přípravě kuchař houbami rozhodně nešetřil, jsme pochopili, že je jídla tak akorát. Překvapivou chuťovou notu houbám a rýži dodávala sladká (opravdu hodně sladká) cibule, které bylo v porci vždy pár proužků. To celé za cenu 149 korun (platba kartou je samozřejmostí).

Jakou preferujete kuchyni?

Zapátrám-li v paměti, vybaví se mi z Colosea třeba i skvěle upravené lilky s těstovinami. Byly také součástí týdenní nabídky, kterou se zjevně vyplatí sledovat. Netřeba dodávat, že těstoviny jsou v Coloseu čerstvé a domácí. Čtěte více: Vinohradské Grosseto je dobrá italská volba

dan_z_prijmu

Shodou okolností jsem hned druhý den ochutnala italskou kuchyni na Slovensku v podání jedné z pizzerií v Nitře – srovnání to bylo tristní. Za to, co jsem za necelých pět euro dostala na stůl jako lasagne se zeleninou, by se musel stydět i nešikovný kuchařský učeň. Lasagne jsem v misce hledala a domácí evidentně nebyly. Stejně jako byla zelenina zjevně mražená. Jídlo pak plavalo v něčem, co bylo zřejmě směsí zapékáním neztuhlé smetany a vody z rozmražené zeleniny. Brrr.

Hodnocení

Pizza Coloseum na Václavském náměstí je restaurace, která funguje. Nemám na mysli fakt, že má otevřeno, ale že v ní kuchyně a personál běží tak, jak se na restauraci, kam má host chuť se vracet, sluší a patří. Až tohle bude pravidlem, nebude o čem psát. Pizze Coloseum na Václavském náměstí proto udělujeme všech pět Gurmánských hvězdiček.

Gurmán - hodnocení 5
Pět hvězdiček – maximální počet hvězdiček, který mohou hodnotitelé udělit. Vyjadřuje, že restauraci/kavárně nelze s ohledem na její kategorii nic zásadnějšího vytknout.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).