Hlavní navigace

Restaurace La Casa Argentina: Za své peníze dostanete královskou péči

 Autor: 457853
Gabriela Klimánková

Nepřevalujete-li každou korunu třikrát a chcete-li si za své peníze dopřát gurmetský zážitek, zvolte restauraci La Casa Argentina. Její návštěva rozdovádí vaše chuťové buňky a služby na úrovni váš dojem z výborného jídla ještě umocní.

Restaurace: La Casa Argentina
Lokace: Dlouhá 35/730, Praha 1
Typ: argentinská kuchyně

Gurmán se tentokrát vydal do pražské restaurace La Casa Argentina, kterou se rozhodl otestovat jak z pohledu mužského, tak ženského. Restauraci hodnotili redaktoři Gabriela Klimánková a Daniel Morávek. Restaurace La Casa Argentina která rozhodně nepatří mezi nejlevnější podniky, kam můžete zamířit. Gurmán však potvrzuje, že za své peníze se vám zde dostane kromě výtečného jídla i prvotřídní péče. U vchodu vás uvítá hosteska, která vás doprovodí ke stolu a nabídne vám i šatnu. Během návštěvy se pak supervizor restaurace zajímá, jestli je vše v pořádku a perličkou nakonec je nabídka bezplatného odvozu domů v rámci Prahy.

La Casa Argentina 1

Vyzkoušeno: Co podnikatelům může restaurace nabídnout?

Parkování: ano, na placené zóně před restaurací
Příjem platebních karet: ano
WiFi: ano

Hodnocení objednávky

Objednávka Gabriely

  • Santa Cruz 175 Kč
  • 250 g Filet „Mignon“ 525 Kč
  • Restované fazolky na slanině a česneku 68 Kč
  • 0,33 l minerální voda 55 Kč

Předkrm Santa Cruz sestává z tenkých plátků pečeného flank steaku. Ačkoliv je samotné maso chuťově docela nevýrazné, podávají se k němu stroužky česneku, topinky a tatarská omáčka. Chuťové doplňky celé jídlo zvýrazní a výsledný dojem je nakonec přímo gurmánský zážitek. Nemůže být pochyb o tom, že tatarská omáčka je „domácí výroby“ – má skvělou výraznou chuť, obsahuje kusy čerstvé cibule a obdiv si jistě získá i u těch, kteří obvykle tatarkou opovrhují.

Gurmán - Argentinská 1

Filet „Mignon“ je steak z užší části hovězí svíčkové, v tomto případě z mého oblíbeného argentinského plemene Aberdeen Angus. Jedná se o nejlepší maso z celého zvířete. Je velmi křehké, šťavnaté a libové. Chuť je sama o sobě tak skvělá, že není potřeba pokrm ničím dalším doplňovat. Maso se servíruje s feferonkou a grilovanou cibulí. Fazolky podávané jako příloha jsou chuťově zvýrazněné slaninou a česnekem, nikde ani stopa po hořké chuti.

Gurmán - Argentinská 2
Gurmán - Argentinská 4

Objednávka Daniela

  • 400 g Biftek z argentinské hovězí svíčkové 870 Kč
  • Pečená brambora ve slupce s pažitkovou smetanou 60 Kč
  • 0,4 l Pilsner Urquell 80 Kč

Klasický biftek ze širší části svíčkové mě nezklamal. Maso ideálně připravené a okořeněné, že k jeho dochucení nepotřebujete prakticky žádné ingredience nebo omáčky. Komu však přijde jemná chuť grilované masa málo, může si ho dát se servírovanou tradiční omáčkou chimichurri nebo si doobjednat z výběru dalších různých omáček, pepřovou počínaje a sýrovou konče. Vzhledem k tomu, že maso ztrácí svou tepelnou úpravou váhu, necelého půl kila masa pro mě rozhodně netvořilo nepřekonatelný problém. Velcí jedlíci si mohou dokonce objednat i steak s hmotností 600 gramů. Pečená brambora s pažitkovou smetanou jen dokreslila chuťovou melodii v ústech, kterou mi zde rozehrálo výtečně ugrilované maso. Chuťovou nirvánu pak dokonala plzeňská dvanáctka.

Gurmán - Argentinská 3

Kromě tradičních argentinských steaků si host restaurace může vybírat i z tzv. „specialit de la casa“, kde najde například v másle prošpikovaný ocas z humra, pečená hovězí argentinská žebra Shorthorn nebo prso z perličky podávané na rizotu s lardem (kořeněný špek). Pokud máte chuť na nějaký pokrm z moře, nabídne vám restaurace třeba tygří krevety či filet z chilského mořského vlka. Restaurace také poskytuje službu nazvanou „Steak take away“, kdy si můžete objednat naporcované steaky, které vám vakuově zabalí a přiloží k nim i potřebné ingredience a návod na přípravu.

Obsluha

Péče jako v bavlnce

Gabriele připadal místní personál je velice všímavý. Neustále se zajímal o blaho hostů. Během večera se přišel ujistit, že je vše v pořádku, rovněž supervizor restaurace. Dalším znakem, kterým se restaurace vymyká zavedeným obyčejům, je i ukázka jednotlivých druhů syrového masa, které je možné v jídelním lístku vybrat, včetně exkurzu, odkud maso je, jaké má vlastnosti a chuť a o jaké plemeno se jedná. Dozvěděli jsme se, že maso pochází z maximálně dvouletých argentinských býčků volně se pasoucích v oblastech pampy či že pro jeho úpravu na grilu se používá speciální dřevěné uhlí.

Možná až moc pozornosti

Podle Daniela se obsluha chovala skutečně na úrovni, byla milá, pohotová a usměvavá. Nic mi nedokáže večer zkazit tolik, jako nepříjemná obsluha, u které máte pocit, že ji svojí návštěvou spíše obtěžujete. Toto vám v La Casa Argentina rozhodně nehrozí. Osobně mi možná trochu vadila až přílišná pozornost personálu, nicméně jde spíše o zvyk, jelikož na to nejsem z českých luhů a hájů příliš zvyklý. Ukázka syrových mas s doplňujícími informacemi mě strašně mile překvapila. Informace, která vám obsluha poskytne, jsou opravdu vyčerpávající. S nadsázkou se dá říci, že by vám na požádání přivezli představit i živého býka. Dalším milým překvapením byla návštěva supervizora, který se přišel ujistit, že vše je v pořádku. Při vzpomínce na vyprávění o knize stížností v socialistickým hospodách působil příchod manažera restaurace jako návštěva z jiného světa.

Interiér

Zajímavých prvků je tolik, že nemají šanci vyniknout

Výzdoba restaurace je stylová, nicméně mi na mysli při pohledu na ní vytanulo rčení: „někdy méně znamená více“. Interier je totiž plný designově zajímavých prvků, které kvůli jejich množství možná ani nemají šanci pořádně vyniknout. Atmosféru prostředí dotváří svým decentním vystoupením zpěvačka i tématicky laděné oblečení personálu.

La Casa Argentina 3

V rytmu argentinského tanga

Výzdoba mi přišla odpovídající charakteru restaurace. Skloubila se v ní jihoamerická živelnost, pestrost barev a elegance argentinského tanga. Hudba s ideální hlasitostí a stylově oblečená obsluha pak dokreslují atmosféru, kdy si chvílemi opravdu připadáte, že se nacházíte v jiném čase na jiném kontinentu.
La Casa Argentina 2

Anketa

Jakou preferujete kuchyni?

Další služby

La Casa Argentina nabízí i doprovodný program v podobě tanečních vystoupení nebo kouzelnické show. Jestliže se po večeři nerozhodnete udělat si procházku po Starém Městě, můžete využít rozvozu domů zdarma, který hostům restaurace poskytuje.

Celkové hodnocení restaurace

Skvělá ale drahá volba

Chcete-li zanechat dojem, který vám stojí za vítr v peněžence, pozvěte své hosty právě do této restaurace. Za to, co zaplatíte, se skvěle najíte a díky neustálé péči se budete cítit jako v bavlnce. Za Gurmána udělují Restauraci La Casa Argentina pět hvězdiček.

Drahá ale skvělá volba

Na každodenní návštěvu pro průměrně vydělávajícího Čecha restaurace zřejmě není, ale pokud hledáte jednou za čas „lepší restauraci“ či chcete někoho pozvat na výbornou večeři, je La Casa Argentina ideální volbou. Ve své kategorii patří jednoznačně mezi špičku. Nic jiného než pět hvězdiček udělit nemohu.

Gurmán - hodnocení 5
Pět hvězdiček – maximální počet hvězdiček, který mohou hodnotitelé udělit. Vyjadřuje, že restauraci/kavárně nelze s ohledem na její kategorii nic zásadnějšího vytknout.

Fotogalerie

Našli jste v článku chybu?

11. 2. 2011 23:16

Eva Z. (neregistrovaný)
La casa Argentina mě velice zklamala!!
Na jídlo jsme čekali strašně dlouho, víc než hodinu a půl, víno nám přinesli úplně jiné
samozřejmě o hodně dražší, což jsme zjistili až při placení) a dále nám také napočítali 4x kafe, které jsme ani neměli, byli jsme jen dva!! Pravděpodobně počítali, že si toho ani nevšimnem.
Nejhorší na tom je, že manažerovi to bylo úplně jedno!! Proč taky ne, když za chvilku jim přijdou další lidé a velmi rádi zaplatěj co jim naúčtujou.


26. 10. 2010 22:36

sam (neregistrovaný)
A co jako?? Máš něco proti Plzni? Je to jedno z nejlepších piv na světě. Mě osobně chutná ještě o něco víc jiné české druhy, ale Plzeň je stejnak skvost. Ochutnával jsem Belgická,Americká,Německá,Nizozemská,Rakouská,Polská,Slovenská,Řecká,Španělská,Francouzská piva a můžu říct, že české pivo mi chutná nejvíc. Možná některá Belgická piva mohou české kvalitě a chuti konkurovat.
Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Rovnátka, která nejsou vidět

Rovnátka, která nejsou vidět

DigiZone.cz: Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Podnikatel.cz: Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Měšec.cz: Air Bank zruší TOP3 garanci a zdražuje kurzy

Air Bank zruší TOP3 garanci a zdražuje kurzy

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: I církev dnes vyrábí potraviny

I církev dnes vyrábí potraviny

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

120na80.cz: Jmelí je více léčivé než jedovaté

Jmelí je více léčivé než jedovaté

Podnikatel.cz: Věčně rozzlobený podnikatel? Cesta do pekel

Věčně rozzlobený podnikatel? Cesta do pekel

Lupa.cz: Insolvenční řízení kvůli cookies? Vítejte v ČR

Insolvenční řízení kvůli cookies? Vítejte v ČR

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Podnikatel.cz: Podnikatelům dorazí varování od BSA

Podnikatelům dorazí varování od BSA

Vitalia.cz: Formičky naší babičky: Jak se zbavit rzi

Formičky naší babičky: Jak se zbavit rzi

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: Dva doklady netřeba, dejte to na účtenku k EET

Dva doklady netřeba, dejte to na účtenku k EET

Lupa.cz: Proč firmy málo chrání data? Chovají se logicky

Proč firmy málo chrání data? Chovají se logicky

Měšec.cz: 6 změn v novele občanského zákoníku

6 změn v novele občanského zákoníku

Podnikatel.cz: K EET. Štamgast už peníze na stole nenechá

K EET. Štamgast už peníze na stole nenechá