Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Za týden bude první slosování v Účtenkovce. Štěstí zkouší na půl milionu lidí od Mirek - Já nechápu, co Vás všechny na tom EET...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 11. 2017 21:13

    Mirek (neregistrovaný)

    Já nechápu, co Vás všechny na tom EET a účtenkové loterii tak štve. Vlastním síť restaurací a nevidím v tom žádný problém, právě naopak, někdo se snaží, abychom měli všichni stejné podmínky pro podnikání, nevím, proč by někteří měli bohatnout na úkor ostatních. Ten kdo nekradl před EET, tak s ním nemá problém. Ti, co si „přivydělávali“ tím, že nepřiznávali tržby, s tím mají velký problém, neboť mají „výpadek“ ve svém rodinném rozpočtu. A je to jen o lidech, kdyby byli všichni poctiví, pak by se nemuselo vymýšlet, jak zamezit podvodníkům podvádět a bylo by to jednodušší pro nás všechny. Ale bohužel je tu spousta lidí, kteří se drží stále hesla, „kdo nekrade, okrádá rodinu“.
    A nazývat lidi, kteří si vezmou účtenku a zaregistrují si ji udavači, tak to je síla. Co byste s těmi účtenkami chtěli dělat, když si je nevezmou zákazníci, stornovat? To snad ne.
    Ale je fakt, že to někteří, co tohle čtou, nepochopí, neboť je spíš zajímá, jak si přilepšit v rámci šedé ekonomiky a vyčítají pracujícím lidem, kterým se zdaní všechno a nemají takové možnosti „přivýdělku“, jak někteří „páni podnikatelé“, že si zaregistrují nějakou tu účtenku.

  • 9. 11. 2017 22:12

    Motýl Emanuel (neregistrovaný)

    Mě osobně EET nevadí proto, že bych snad kradl, pracuji v B2B s hotovostí do styku nepřijdu, tudíž vlastně krást nemohu a EET se mě navíc ani netýká. Ovšem problém EET vidím v:

    A) vysoké sankce
    B) velký bratr
    C) náklady na EET nesou živnostníci a nikoliv stát

    Chápu, že pro vás to byl jen SW do pokladny, ale pro spoustu malých to bylo pořízení a placení internetu, pokladny nebo tabletu... které ovšem oni hradí z klidně násobně menších příjmů. A jestli si myslíte, že co podnikatel, to boháč, tak já jsem názoru, že klidně polovina SVČ má reálný měsíční příjem (čistý) pod 15tis korun a pokud jím z toho seberete 500Kč za provoz něčeho, co do té doby nepotřebovali, tak to se na mě nezlobte, to mi jako "rovné" nepřijde.

    Celé EET zvýhodňuje na trhu velké podnikatele před malými. Jen se zvyšuje byrokracie.

    I kdyby všichni SVČ s obratem do 1-2mil neplatili daň z příjmu a DPH, tak to tenhle stát prakticky nepozná, protože hlavní peníze v tomhle státě utíkají z firem a akciovek, ale nejvíce se poslední dobou šlape po těch, co jsou rádi, že mají často co jíst a SVČ je pro ně třeba na vesnice jediná důstojná forma obživy.

    Znám několik podnikatelů co krátí příjmy, ale když vidím, že v reálu stát připraví třeba o 10-20tis ročně, tak si říkám, i kdyby tohle udělalo 500tis lidí, tak co to je? Víte kolik takhle nezdaní lidi pomocí melouchů? Zaměstnanci co kradou v práci, co dělají práce na černo? I kdyby všichni drobní podnikatele kradli jak straky, což se opravdu neděje, tak běžný zaměstnanci je v souhrnu strčí do kapsy jak nic.

  • 9. 11. 2017 22:14

    t (neregistrovaný)

    Srovnavat moznosti site restauraci (s jejimi financnimi moznostmi) a male venkovske hospody ci vubec maleho podnikani muze jen blb kteremu zisky zaslepily oci. Me by osobne zajimalo co vam osobne kdo krade, kdyz rikate ze nekdo kradl ci nekradl pred EET. Asi mate vudcem uplne vyplachly mozek uz uplne docela.

  • 9. 11. 2017 23:16

    Pavel (neregistrovaný)

    Pane Mirku , mne osobně by vadit EET také nemuselo, 99 % tržeb již asi 15 let nám chodí do banky, máme velkoobchod a poslední dobou nám hodně dobře šlape e-shop, a tržby z e-shopu chodí taky do banky. ALE vadi mi ponižování ,které zažíváme ze strany státní zprávy. Co ta cedulka na provozovně , Vám nevadí ? Zažil jsem kontrolu " cedulky " celníkama, jak celník arogantně hodnotil naší " cedulku o EET" na naší provozovně, kde prodáme za hotové cca za 10 000,- měsíčně. Ponižující kontrolu jsem v životě nezažil. Raději jsem odešel a nechal jsem tam naší vedoucí....... A to věčné, " všeci kradou" Vám to nevadí ?
    Jinak pro nás EET zavedení platilo 03/2017 ale protože máme učetní program " Pohodu" tak nám na ostro EET běželo od 12/2016, a v podstatě zdarma, protože platíme cca 4 000,- Kč každý rok "
    Pohodě" za aktualizace.

    Můj názer, je že vše šlo udělat třeba na dobrovolnosti a s tím spojené třeba výhody( třeba automatizace plcení daní atd....) pro podnikatele pro ty co zavedou EET, to by bylo férové. Tak Babiš zbytečně postavil lidi proti sobě....!!!!

    Jinak , pokud budou lidé víc a víc platit platebníma kartam cele EET půjde do kopru. Kdyby stát více potpořil placení kartama, možná celé EET se nemuselo spouštět. A bylo by to přirozené...... A né z donucení.... Stejně za pár let už peníze v současné podobě nebudou existovat..........

  • 11. 11. 2017 12:20

    Ilča (neregistrovaný)

    Můžete mi nastínit, jak půjde EET do kopru, když se bude platit pouze platebními kartami? Vždyť i na transakci platební kartou musíte mít EET!

  • 11. 11. 2017 14:28

    Pavel (neregistrovaný)

    To máte pravdu, ale všichni vědí, že EET na platební kartu bylo zavedeno jen aby zákazník dál platil kartou a nebyl " diskriminován" vůči hotovostním platbám. Zkrátka aby pokud platí kartou mohl hrát " účtenkovku" . Karta je již dnes evidována a zanechává stopu a nikdo si dnes nedovolí nezahrnout platbu kartou do DP. Byl by to sebevrah..........

  • 10. 11. 2017 0:29

    Tom (neregistrovaný)

    Možná se budou opět kulaci posílat do lágrů. Jejich majetek se bude pod cenou rozprodávat. Mohl byste si něco koupit, když už se to holt prodává, že... Přece se to nevyhodí.

  • 10. 11. 2017 8:09

    McArtur (neregistrovaný)

    Mirku, já s Vámi souhlasím. Jsem malý obchodník s tržbami kolem 1 milionu Kč za rok, plátce DPH, který vystaví jednotky dokladů měsíčně, které podléhají EET. Ostatní jde převodem.

    Před zavedením EET jsem sice lamentoval, ale nyní jsem spokojený. Ono to funguje, narovnává se trh. Konkurenti najednou zdražují a ejhle o 21 %. Jsem bez zaměstnanců, konkurence mající 3 zaměstnance plátcem DPH nebyla. Nyní je. Jejich zdražení mi nahrává spoustu nových zákazníků.

    A účtenková loterie? Víte, on je to super levný nástroj, kterým lze kontrolovat téměř veškerý maloobchod a pohostinství. Žádný obchodník neví, kdo si tu účtenku zaregistruje, a tak ji vystaví poctivě. Před zavedením Účtenkovky bylo možné mít dvě pokladny nebo vystavit falešný EET kód.

  • 11. 11. 2017 21:02

    125 (neregistrovaný)

    Pane jde o jinou věc,vy dřete,staráte se aby vše klapalo,platíte daně a soudruzi z agrofertu vámi odvedené prostředky rozdají komu se zlíbí,bonzákům,zá­vistivcům atd.Kdyby raději to dali důchodcům maminkám na mateřské a nebo to dali pro děti trpící rakovinou.A proto kupředu levá soudruzi,třeba se začíná opět rodit nová odnož Stb,

  • 12. 11. 2017 21:28

    Hans (neregistrovaný)

    Dovolím si reagovat a reakce bude asi delšího textu:

    1. Jako nejmenší OSVČ (neplátce DPH) s EET nemám problém. Najel jsem na to o rok dříve než mi přikazuje zákon. Pro mě je to lepší, než se dohadovat s nějakým úředníkem, kterému čirou náhodou prodám bazarové zboží (např. adaptér k notebooku s roční zárukou).
    2. Účtenky ze supermarketů a nějakých stánků za cigára neshromažďuji, Účtenkovky jsem se nikdy nezúčastnil - nemám na to čas a jsem toho ražení, že na všechno si chci vydělat prací - nechci vyhrát nějaké auto...si radši našetřím a poté pořídím za vlastní "money".
    3. Je Vám jasné pane Mirku (a nejen Vám), že velké procento poslanců ČR by neprošlo důkladnou kontrolou švýcarského finančáku. V CH dělají tak důkladnou kontrolu, že si to tam nikdo nelajzne. Tady pak někdo bude tvrdit, že "všichni kradou"...
    4. To, zda EET skutečně pomůže v narovnání podnikatelského prostředí, o tom mám docela pochybnosti. Ale uvidíme až naběhne 3. a 4. vlna. Jen mě hodně štve, že jsou všelijaké výjimky v EET - mělo by to být absolutně bez výjimek.
    5. Díky EET je logické, že se podnikatelé snaží co nejvíce optimalizovat daně (v rámci zákonů ČR samozřejmě). Nevidím důvod, proč bych měl přispívat na nějaké neziskovky a podobné nesmysly. Daně řádně platím - např. za pronájem pozemků atd. atd., ale proč odevzdávat státu na daních více, než je nutné ? Abychom za 2 roky nemuseli platit daně i z toho, že se ráno probudíme...
    6. Plně souhlasím s tím, že nazývat lidi udavači, co si vezmou účtenku a zaregistrují ji, to je trošku silné kafe i na mě. Když si koupím tiskárnu (obyč laserovou černobílou), tak chci na to doklad (např. kvůli záruce).
    7.Cituji Vaše souvětí: "A je to jen o lidech, kdyby byli všichni poctiví, pak by se nemuselo vymýšlet, jak zamezit podvodníkům podvádět a bylo by to jednodušší pro nás všechny."
    Dneska bohužel neplatí, že s poctivostí nejdál dojdeš. Celkově, my národ český jsme neskutečný národ. 95% Čechů přemýšlí, jak toho druhého "ojebat" či "ochcat". Máme se proti některým ostatním národům co učit. Pak se nedivme situaci, která tady v ČR je.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).