Hlavní navigace

Začít pracovat na volné noze bez kanceláře? Jde to (VIDEO)

20. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pracovat na vlastní triko a ještě poznat zajímavé kolegy napříč obory? To nabízí pražský HUB. Co vše se skrývá za coworkingovým centrem?

Stále více lidí se v dnešní době živí jako odborníci na volné noze, nezávislí profesionálové nebo začínající podnikatelé. Začíná tak podnikat celá řada grafiků, programátorů, konzultantů a obchodníků, kteří pracují z domova případně kavárny. 

Současná doba umožňuje pracovat téměř kdekoliv, kde je internetové připojení a zásuvka na notebook. V případě nově vznikající firmy/projektu už proto není nutností hledat hned v začátku kancelářské prostory. 

Tyto okolnosti nahrávají vzniku nového pracovního prostředí. Jedná se o prostor na pomezí kanceláře a kavárny, které je primárně určeno práci. Setkávají se zde odborníci, podnikatelé a investoři napříč obory a projekty. Hlavním přínosem není pouze příjemné a inspirativní prostředí, ale především možnost poznat zajímavé lidi a navázat spolupráci. Ve světě je tento druh práce znám pod názvem coworking. Čtěte více: Máte práce doma po krk? Alternativou je coworking či sdílená kancelář

Není to dlouho, co se i v Praze objevil podobný prostor s názvem HUB. V rozhovoru se dozvíte celou řadu informací, o jeho vzniku, fungování a poslání. O zajímavé informace se v rozhovoru podělí jeden ze zakladatelů pražského HUBu Jakub Mareš.

VIDEO: HUB

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).