Hlavní navigace

Názory k článku Zákon o specifických zdravotních službách. Nové povinnosti pro zaměstnavatele

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2012 10:39

    (neregistrovaný)

    Takže, jestli to dobře chápu, oni vymysleli paskvil a my se jím budeme muset řídit až do doby, než nabude platnosti oprava tohoto paskvilu? Všichni vědí, že je to špatně, ale nás budou pokutovat za jejich chyby? Neskutečné, co se v této zemi děje a my pořád jak ty ovce se sklopenou hlavou jen brbláme, ale necháme si kálet na hlavu, hnus! Kam se člověk podívá, chaos, nepořádek, korupce, krádeže(exekutoři) posvěcené státem ..... :-(

  • 18. 4. 2012 22:28

    Vlasta (neregistrovaný)

    Dobrý den

    Jako zaměstnavatele mne zajímá následující problematika :

    Uzavírám smlouvu, ať už na HPP, DPČ nebo DPP s nástupem do zaměstnání od určitého data. Budoucí zaměstnanec jde na zdravotní prohlídku:
    a) buďto před tímto datem. Ale protože je to zájem zaměstnavatele, lze již tuto dobu posuzovat jako výkon práce a má potom zaměstnanec nárok na proplacení této doby?
    b) buďto v den nástupu do zaměstnání ( později to samozřejmě nejde, pokud není nemocný či z jiného kvalifikovaného důvodu ). Pak má také nárok na mzdu ( plat ).
    c) pokud by šel na zdravotní prohlídku později, potom zaměstnavatel porušuje zákon v případě, že takového pracovníka zaměstnává bez zdravotní prohlídky. Samozřejmě potom zaměstnanec má také nárok na mzdu ( plat ) za dobu, kdy byl na prohlídce.
    d) smluvní doktor je např. nemocný nebo na dovolené či není dostupný v den nástupu mého nového zaměstnance a můj nový zaměstnanec se tudíž nemůže podrobit vstupní lékařské prohlídce. Jak potom řešit datum nástupu do práce, když tento byl již smluven v prac. smlouvě? Nebo nový zaměstnanec, ačkoliv má prac. smlouvu, bude doma čekat, až bude možno zdravotní prohlídku uskutečnit? A tato doba se bude považovat jako překážka na straně zaměstnavatele, s příslušnou částkou na proplácení této doby? ( Aniž by zaměstnanec zaměstnanci přinesl jakýkoli užitek. )

  • 15. 5. 2012 19:58

    Lucie (neregistrovaný)

    Dobrý den, posílám svůj vlastní názor k vašim dotazům
    a) o výkon práce se nejedná, protože není na tu dobu uzavřena žádná smlouva
    b) ano, má nárok na mzdu
    c)ano, zaměstnavatel porušuje zákon
    d) smluvní doktor bude mít určitě nějaký zástup

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).