Hlavní navigace

Zemědělci dostanou z Pozemkového fondu ČR další miliardu na dorovnání plateb

5. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zemědělci dostanou další miliardu korun na dorovnání přímých plateb. Peníze by jim měl stát poskytnout z Pozemkového fondu České republiky. Kabinet to umožnil díky schválení návrhu novely, která umožní zmiňovanou miliardu převést.

Z Pozemkového fondu ČR zemědělci dostanou miliardu korun na dorovnání přímých plateb. Kabinet totiž schválil návrh novely zákona, jež převedení prostředků umožňuje. Tento návrh získal podporu ve sněmovně už v listopadu.

Dnešní rozhodnutí kabinetu navazuje na krok z poloviny prosince loňského roku, kdy vláda podpořila převod 1,1 miliardy korun z rezervních fondů ministerstva zemědělství a vládní rozpočtové rezervy do resortu zemědělství. Část z této sumy je rovněž určena na dorovnání přímých plateb. Plníme tím další část slibu, že se pokusíme zmírnit dopady škrtů v návrhu státního rozpočtu na letošní rok, komentoval schválení novely ministr zemědělství Petr Gandalovič. Návrh by měl být v dolní komoře projednán ve zkráceném řízení. Celková suma přímých plateb by měla v letošním roce dosáhnout 90% úrovně ve vztahu k původním členským státům EU.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).