Hlavní navigace

Názory k článku Zákon nezákon, majitelé akciovek půjdou stále ututlat

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2010 21:41

    www.zadluzeni.cz (neregistrovaný)
    Akcie na majitele jsou zlo. Nejdříve pomoci nich byly okradeny desetitisíce drobných akcionářů z kupónové privatizace. Nyní pomocí nich jsou tunelovány veřejné finance.

    Zákaz jde obejít, ale jde jen o první krok. Další bude muset spočívat v znepřístupnění veřejných zakázek firmám bez dohledatelného majitele.

    A bláboly o zhoršení konkurenceschopnosti akciovek? ČEZ má zaknihované akcie, je kvůli tomu méně konkurenceschopný? Firmy utíkají do daňových rájů z úplně jiných důvodů.
  • 23. 3. 2010 23:16

    Honza (neregistrovaný)
    Ale tady přece nejde o majitele... Tady jde o to, aby se neopakovaly veřejné zakázky typu OpenCard, INDOŠ (AutoCont) a další podobné "tunely". Jestli je sicilská mafie schopna zajistit výstavbu dálnice za 50% běžné ceny, tak ať klidně tu zakázku dostane a klidně s anonymním majitelem.

    Jde o to, aby se nevystavovaly státní zakázky za hodnotu 1000% běžné ceny a podobně. Ono by úplně stačilo, kdyby se velké veřejné zakázaky nechávaly posoudit i odborníky např. z vysokých škol, kteří by k tomu mohli říct své stanovisko... Takže například v případě INDOŠ by se mohlo ČVUT vyjádřit, že 150 000,- Kč za jeden PC, který se jinde prodává za 15 000,- Kč, je opravdu přemrštěná cena a NEDOPORUČIT AutoCont jako dodavatele této zakázky.

    --

    Jinak akcie na majitele jsou potřeba. Peněžní hotovost je taky na majitele. Nelze mít vždy naprosto vše zaknihované a zaevidované...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).