Hlavní navigace

Zvolte nejabsurdnější bankovní poplatek

1. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Portál www.bankovnipo­platky.com vyhlásil 3. ročník ankety „o nejabsurdnější bankovní poplatek“. Hlasovat můžete od 1.12.2007. O vaši přízeň se bude tentokrát ucházet 20 bankovních poplatků. Poprvé také mohou hlasovat i naši slovenští sousedé. Vítězem 1. ročníku se zcela suverénně stal poplatek za příchozí platbu. Ve 2. ročníku pak dostal nejvíce hlasů poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky. Vzhledem k tomu, že tyto poplatky již vyhrály, letošního kola se nezúčastňují.

Z 20 nominovaných poplatků je 9 nejlépe umístěných poplatků z minulého roku, dále 4 absurdní poplatky ze Slovenska a zbytek byl navrhnut návštěvníky webu. Rozhodovat se můžete např. mezi těmito poplatky: Poplatek za vedení běžného účtu, poplatek za vedení kontokorentního úvěru, poplatek za příjem většího množství roztříděných mincí, poplatek za nadměrný vklad, či pro poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou.

Asi každý se někdy setkal s absurdní situací spojenou s nějakým bankovním poplatkem. Jmenujme některé příběhy. Pánovi, který zemřel, nabíhaly dál poplatky za vedení účtu, i když na něm nemohl být žádný pohyb a účet ani nešel do konce dědického zřízení zrušit. Či poplatek za nadměrný hotovostní vklad, kdy chtěl jistý podnikatel vložit na účet 1 000 000 Kč, za který by ale musel zaplatit % poplatek. Když ovšem vystál dvakrát frontu a vložil pokaždé 500 000 Kč, nic platit nemusel.

Do 31.1.2008 probíhá první kolo hlasování, z kterého postoupí do finále 3 nejlepší. O těch můžete rozhodovat do konce února, kdy bude vyhlášen vítěz. Do půlky března pak bude možnost hlasovat o supervítěze všech tří ročníků. Cílem ankety je mimojiné vyvinout tlak na banky v souvislosti s výší bankovních poplatků. Více na www.bankovnipo­platky.com.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).