Hlavní navigace

Zvýšila se čísla počtu podnikatelů v bankrotu. A nejsou příznivá

10. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na stovky se počítá počet podnikatelů, kteří ohlásili bankrot za minulý měsíc. Je to více než v únoru.

Celkem za březen vyhlásilo bankrot 700 podnikatelů. Je to o 187 více než v únoru.

Meziročně se ale počet podnikatelů v bankrotu snížil, celkem o 9 procent. Snížil se také počet oddlužení fyzických osob podnikatelů, celkově o 8 procent. Vyplývá to z údajů společnosti CRIF – Czech Credit Burea.

Nejvíce bankrotů v Ústeckém kraji

Počet bankrotů fyzických osob podnikatelů po odpočtu oddlužení se meziročně snížil o 25 % na 528 bankrotů oproti 705 bankrotům v předešlém období.

Čtěte také: S podnikáním končí starší lidé, počet podnikatelů i přesto výrazně roste

Bankroty fyzických osob podnikatelů byly v březnu nejčastěji vyhlašovány v Ústeckém kraji, kde jich bylo vyhlášeno celkem 84, a v Moravskoslezském kraji, kde šlo o 78 bankrotů. Nejméně to naopak bylo ve Zlínském kraji (17 bankrotů), v Plzeňském kraji (30 bankrotů) a na Vysočině (30 bankrotů).

Počet bankrotů v grafu


Autor: CRIF – Czech Credit Burea

V posledních 12 měsících bylo nejvíce bankrotů fyzických osob podnikatelů vyhlášeno v Moravskoslezském kraji (926 bankrotů) a ve Středočeském kraji (781 bankrotů). Nejméně to bylo v kraji Vysočina (238 bankrotů) a ve Zlínském kraji (255 bankrotů).

Meziročně se počet bankrotů fyzických osob podnikatelů snížil ve všech krajích kromě Jihomoravského kraje (+ 9 %) a Libereckého kraje (+ 2 %). Nejvíc se jejich počet snížil ve Zlínském kraji ( 19 %) a ve Středočeském kraji (- 17 %).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).