Finančák požadoval "vytopené" doklady
Máte s tímto někdo zkušenost a mohl by jste poradit ? sháním už právníka , protože vidím , že sám nedokážu problém vyřešit
hovorka (zavináč) podnikatel (tečka) cz
aura: 62
RE: Finančák požadoval "vytopené" doklady | celé vlákno
Dobrý den,
ta situaci, kterou popisujete, je naprosto absurdní! Finanční úřad nemá po Vás nárok požadovat doklady, pokud byly zničeny a vy jste tuto skutečnost řádně předem nahlásil. Je evidentní, že finanční úřad se domníval, že jste doklady zničil úmyslně. Pokud však disponujete důkazy, které prokazují (nejlépe zpráva z pojišťovny či záznam policie), že jste nehodu nezavinil, nemá FÚ nárok po Vás požadovat tyto doklady zpětně, pokud není možné jejich kopie získat jinou cestou, a navíc ještě po Vás požadovat finanční plnění.
Úředník evidentně zneužil svého postavení, protože pokud měl pochyby, že jste doklady zničil úmyslně, měl Vás na tuto skutečnost upozornit a dát ji v šetření.
Prosím, napište nám na adresu redakce e-mail se svými kontakty. Váš případ je velmi vhodný kandidát na článek a jsem ochoten s Vámi na FÚ poslat našeho redaktora, aby zjistil od kompetentních lidí více.
Určitě se, prosím, ozvěte.
Michael Hovorka
šéfredaktor
jezevec (neregistrovaný)
aura: 0
RE: Finančák požadoval "vytopené" doklady | celé vlákno
já jsem mel ve firmě krádež (od zaměstnance) - skončilo to u prokurátora a zaměstnanec byl odsouzen, ale stejně je na podnikateli jak doklady pro kontrolu doloží. největší úspěch jakého lze dosáhnout - že podnikatel nejde do basy, ale firma musí doplatit vše co nelze zdokladovat.
ostatně jinak by u nás každému druhému podnikateli vždycky jednou za rok někdo vykradl auto s dokladama, a nikdo by neplatil žádné daně, a každý by si na odpočty dph nárokoval co chce. postup berňáku vypadá tvrdě - ale jestli s ním pohnete, napište článek.
2. v kterém městě, proboha, FÚ neuznává elektronickou podobu dokladů? Je to nesmysl.
Vše se odehrává v Praze - finanční úřad Praha 4
zde neuznávají elektronické podání - doslovně napsali , že to pro ně není důkaz , že se událost stala . Požadují doklady o likvidaci pojistné události , která však ještě neproběhla . Je to spíše záměrné - vše si mohou ověřit ale nechtějí ! spíše si ověřují všechny faktury - tedy kopie , které jsme do účetnictví dodali - těm subjektům píší jestli jsme si opravdu nyní nechali vystavit kopii dokladů atd ...... pojišťovna je nezajímá - to by potvrdilo , že jsme si nic nevymysleli , ale to nechtějí slyšet .
1. sídlo firmy na Praze 3
2. nemít zaměstnance, kancelář a majetek, vše outsourcovat
3. maximální objem činnosti, tam kde to jde, převést na firmu registrovanou v zahraničí
4. nezakládat firmu na své jméno, ale jako dceřinnou firmu zahraniční firmy, sebe udělat jen jednatelem
A stále dokola si opakovat: jediným úkolem finančního úřadu je vybírat daně do státní pokladny. Všechno ostatní, včetně pokusu o likvidaci daňového poplatníka, je zneužití pravomoci státního úředníka.
A nebo založit zahraniční firmu v některé zemi s anonymním obchodním rejstříkem, v česku založit českou dceru s.r.o, a podnikat na netransparentní papíry jako jednatel. To se ale nesmí.
Prostě - dluhy se platí, no, ochota věřitelů dluhy promlčovat je nikoli kupodivu mizivá, i když se jedná o stát.
možná došlo k nedorozumění ve složité větě, takže ji napíšu jinak: ochota věřitelů dluhy promlčovat je mizivá, i když se jedná o stát. nikoli kupodivu.
termín "námitka promlčení" jsem nikde nepoužil takže se k němu nemohu vyjádřit. tuším že právnicky vzato, je pohledávka (tedy dluh) promlčena po čtyřech letech - ovšem pokud se o ní nikdo nestará a nikdo to nezažaluje. takové štěstí má málokterý dlužník. zažalované nebo vymáhané dlouhy jsou už nepromlčitené, proč taky.
já opravdu nechápu co vám připadá nepochopitelného na tom, že dluhy se mají a musí platit a nikoliv promlčovat. jestli tomu nerozumíte - půjčte mi prosím deset tisíc, a já vám je pár let nebudu vracet, a tim se to jako promlčí. chápete?
lumpové si dovedou bankrot naplánovat a ještě na tom vydělat - relativně slušný člověk do toho vletí ani neví jak. přesto se domnívám, že "promlčení" dluhu je sprosté slovo. souhlasil bych se splátkovým kalendářem, odpuštěním příslušenství, umožněním podnikání se zástavním právem pro věřitele - existují možnosti na hraně zákona jak podnikat na cizí papíry. ale sám bych dluhy nikomu nepromlčel.
ostatně ten váš člověk taky není úplné lilium - neb, pravíte - exekutor? kdepak se vzal, exekutor? proběhl soud, přikázání pohledávek, platební příkaz - a pan dlužník na to roky čuměl z okna, a čekal až (že) mu někdo dluhy promlčí? v takovém případě je jen zdravé, pokud pár let pobude pod mostem a podnikat nebude. exekuce neproběhne ze dne na den, jistě bylo několik ROKŮ po kterých mohl věci řešit.
podnájem za 6+2 tisíce? děláte si srandu? i v praze jsou ubytovny za stovku na den, když je někdo plajte nemůže si takový luxus dovolit.
auto na dojíždění do práce?????
prosimvás ať ten pán pár let pracuje, aby si uvědomil, že milion - to neni číslo na papíře, které se kdyžtak promlčí - ale aby mu docvaklo, kolik námahy je vydělat to prací. ti lidi jimž dluží a jejichž "promlčení" se domáháte, ty peníze taky nevys(eděli)