Hlavní navigace
Už zbývá jen pro podání daňového přiznání. Vyřešte je s našimi chytrými formuláři a tipy na slevy.

GDPR

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR). Zvyšuje ochranu osobních dat občanů. Platí od 25. května 2018.

Víte, co je to bezpečnostní štít Privacy Shield a jak to souvisí s GDPR?

Pokud budete po zavedení GDPR používat mimoevropské cloudové služby, měli byste vědět, že i ty musí evropské nařízení dodržovat.

Zdeněk Vesecký

13. 9. 2017 0:00

Jak dopadne nová regulace GDPR na české e-shopy a weby?

EU bojuje za ochranu soukromí uživatelů internetu. Jde o online nakupování a využívání internetových služeb. Jak se GDPR dotkne provozovatelů e-shopů a webů?

Daniel Hutník

11. 9. 2017 0:00
| 6

GDPR: Nový strašák pro firmy. Nařízení shrnuje právník

Nařízení GDPR vstupuje v účinnost už příští rok. Jaké kroky je třeba předtím učinit, abyste GDPR vyhověli a nehrozily vám sankce?

Jiří Matzner

7. 9. 2017 0:00

Odpovědnost za osobní údaje je na správci. Na cloudové služby se nevymluvíte

Spoléháte při implementaci GDPR na svého poskytovatele cloudu? Pak byste o něm měli vědět všechno podstatné a znát jeho vnitřní infrastrukturu a procesy.

Zdeněk Vesecký

6. 9. 2017 0:00
| 8

Narušíte soukromí zaměstnance, uhradíte milion. Sankce hrozí i od inspekce práce

Nejen Úřad pro ochranu osobních údajů, ale teď i inspektorát práce může trestat narušení soukromí zaměstnanců. Připomeňte si, jak můžete své lidi kontrolovat.

Jana Knížková

1. 9. 2017 13:27

Je legální obchodovat s osobními údaji a za jakých podmínek?

Při prodeji, ale i nákupu databází kontaktů je třeba držet se určitých pravidel. Jinak hrozí potíže se zákonem. Buďte obezřetní.

Jiří Matzner

30. 8. 2017 0:00

Důvěřuj, ale prověřuj. Je váš poskytovatel ERP systému připraven na GDPR?

Vzhledem k nárokům GDPR na informační systémy jsou pro firmy klíčovými partnery jejich IT dodavatelé a integrátoři. Jak je připraven ten váš?

Zdeněk Vesecký

18. 8. 2017 0:00
| 2

Hlídáte areál své firmy a pracoviště kamerami? Pak vás čekají nové povinnosti

Nařízení GDPR se dotkne i kamerových systémů. Ty totiž identifikují činnost fyzických osob a tím pádem zpracovávají osobní údaje. Co bude v této oblasti nového?

Zdeněk Vesecký

11. 8. 2017 0:00

GDPR bude i ochranou před „blbostí mládí“

Trápí vás starší nevhodný příspěvek sdílený na sociálních sítích nebo o vás vyšel nelichotivý článek? Svou minulost budete moci jednou provždy hodit za hlavu.

Zdeněk Vesecký

26. 7. 2017 0:00
| 9

Lze částečně obejít GDPR? Ano, ale s vědomím možného postihu

K povinnostem plynoucím z nařízení GDPR bude možné přistupovat i trochu laxněji. Vždy ovšem s vědomím rizika a možného postihu.

Zdeněk Vesecký

12. 7. 2017 0:00

Jeden souhlas nestačí. Pro zpracování osobních údajů bude nutný double opt-in

Aby nařízení GDPR skutečně ochránilo soukromí lidí, bude vyžadovat zdvojené kontroly a ověření pravosti. Týká se to třeba udělení souhlasu se zpracováním údajů.

Zdeněk Vesecký

21. 6. 2017 0:00

Začněte třídit databáze svých kontaktů, jen tak obstojíte po zavedení GDPR

Některé firmy přijdou kvůli GDPR o možnost rozesílat svá obchodní sdělení e-mailem. Čtěte, co dělat pro to, abyste v tom mohli pokračovat.

Zdeněk Vesecký

19. 6. 2017 0:00
| 1

4 kroky, jak si kvůli GDPR udělat pořádek ve firemních datech

GDPR může být strašákem všech firem, které zpracovávájí osobní údaje. Příprava na něj by měla začít už nyní.

Michael Hovorka

12. 6. 2017 15:24

Nejlepším řešením GDPR pro malé firmy bude přechod na cloud

Aplikace GDPR nebude vůbec snadná ani laciná. Komplexní řešení, které by se dalo pořídit jako třeba pro EET, totiž neexistuje. Firmám ale určitě pomůže cloud.

Zdeněk Vesecký

17. 5. 2017 0:00
| 8

Prodáváte? Pak šetřete na ochránce osobních údajů. Budete ho potřebovat

Nové zaměstnance abys pohledal. S pověřenci pro ochranu osobních údajů to bude ještě horší. Specialistů pro tuto činnost je málo.

Zdeněk Vesecký

10. 4. 2017 0:00