Hlavní navigace
Už zbývá jen pro podání daňového přiznání. Vyřešte je s našimi chytrými formuláři a tipy na slevy.

Jak podnikat

Kde a v jakém oboru se vyplatí začít podnikat, radí Velká mapa malého podnikání

Před rozjezdem byznysu je dobré udělat si obrázek, jak silná je v daném místě konkurence. Pomoci může mapa, která podnikatelské příležitosti monitoruje.

Jana Knížková

22. 3. 2017 13:14
| 1

Jaro je plné příslibů nejen v přírodě, ale také v byznysu. Jak ho využít?

Jaro přeje novým začátkům i rozjezdu projektů. Sladit se v podnikání s přírodními cykly může být prospěšné. A to nejen tam, kde je sezonnost podstatou oboru.

Jana Bohutínská

21. 3. 2017 0:00

Jak na klubovou hospodu v 10 otázkách a odpovědích

Ministerstvo financí varuje, že pokud se dosavadní hospody převlečou za klubové, udělí jim pokutu až půl milionu korun. Ale jak na klubovou hospodu legálně?

Michael Hovorka

16. 3. 2017 0:00

Chcete vyrábět domácí dětské přesnídávky? Odborník radí, jak na to

Pokud chcete začít vyrábět přesnídávky pro děti, není třeba doložit žádné zvláštní kvalifikace podnikatele. Musíte ale splnit řadu jiných podmínek.

Petr Čížek

8. 3. 2017 14:28

Nebojte se kroku do neznáma. Jak jsem vyměnila práci snů za nejistotu podnikání

Podívala jsem se do vysněného korporátního světa. A pak? Pak jsem šla zase dál. Svobodu v osobním životě jsem hledala i v tom pracovním. A našla ji v podnikání.

Zuzana Buchalcevová

28. 2. 2017 0:00
| 2

Podnikatelé, pozor. Temná síla vás provází. Nemyslete jen na růst byznysu

Podnikatel má velkou moc. Může mnohé zničit, ale i ochránit. Co znamená podnikat ekologicky a s odpovědností? Eko přístup mění byznys od základu.

Jana Bohutínská

9. 2. 2017 0:00
| 2

Pohroma kvůli #EET se zatím nekoná, počet OSVČ hlavních se skoro nezměnil

Pokračuje trend z předchozích let, kdy postupně zpomaluje pokles počtu OSVČ hlavních. Nic na tom nezměnil ani rok 2016, ani EET.

Daniel Morávek

3. 2. 2017 0:00

Jak vybrat kurz základů podnikání? A je vůbec k něčemu?

Podnikání v kostce, to nabízejí mnohé rekvalifikační kurzy. Zajímavé informace v nich ale dostanou i ti, kteří už se na vlastní nohy postavili.

Zdeněk Vesecký

1. 2. 2017 0:00
| 1

Fastfoodům se v Česku daří, tržby rostou o stovky milionů

Češi stále více propadají jídlu z rychlého občerstvení a to také přispívá tržbám jednotlivých řetězců. McDonald's si meziročně připsal o 200 milionů více.

Redakce

25. 1. 2017 12:02
| 1

Chce si postavit byznys na kávě. Inspirujte se podnikatelským námětem

Podnikatelský plán je jednoduchý, dovézt kvalitní kávová zrna do Česka, nechat si je zde upražit a prodávat dál zákazníkům. Jenže co na to české zákony?

Petr Čížek

12. 1. 2017 11:07

3 věci, které jsou v podnikání čím dál víc sexy

Jsou jich dvě miliardy a jsou to podnikatelé, investoři i spotřebitelé budoucnosti. Zajímá je sociální přesah byznysu a chtějí práci, která je bude naplňovat.

Jana Bohutínská

5. 1. 2017 0:00

Mezi živnostníky je třetina žen. Jejich počet se zvyšuje rychleji než u mužů

Počet žen, které se pustí do podnikání, v České republice stále roste. V celkovém počtu všech živnostníků teď tvoří třetinu.

Jana Knížková

4. 1. 2017 12:32

10 osvědčených tipů na úsporu provozních nákladů

Začátek roku bývá pro mnohé dobou různých předsevzetí. Co takhle si slíbit, že letos snížíte firemní provozní náklady? S našimi tipy toho určitě dosáhnete.

Zdeněk Vesecký

4. 1. 2017 0:00
| 1

Víc odhodlání než peněz, přesně to je potřeba do začátku podnikání

Zbavte se strachu a předsudků a začněte podnikat. Úplně samo to samozřejmě nepůjde, ale s pořádnou dávkou nadšení se na trhu určitě uchytíte.

Zdeněk Vesecký

28. 12. 2016 0:00

Konverzní poměr zvýší landing page – dobře optimalizovaná landing page

Stále ještě nerozlišujete mezi homepage a landing page? Pak se okrádáte o konverze a poškozujete svou značku. Zkuste to co nejdříve napravit.

Zdeněk Vesecký

21. 12. 2016 0:00
| 2

Podniká na Zlínsku a má vlastní značku kávy. Jak se mu daří?

Z důvodu nedostatku kvalitní zrnkové kávy na trhu otevřel před dvaceti lety prodejnu, kde dodnes nabízí kávu pod vlastní firemní značkou.

Kristýna Kučerová

14. 12. 2016 0:00

Pečujte o byznys partnery jako o milenky. Zvýší to váš obchodní potenciál

Podnikatelé a firmy by si měli hledět dobrých a pevných vztahů nejen se zákazníky, ale také s obchodními partnery. Tyto vztahy je potřeba stále živit.

Zdeněk Vesecký

14. 12. 2016 0:00

Restaurace se plní i o Štědrém dnu. Nachystejte slavnostní večeři nebo oběd

Vánoce plné shonu a stresu už nejsou v módě. Mnozí lidé se rádi obléknou a vyrazí se na Štědrý den najíst do restaurace.

Zdeněk Vesecký

7. 12. 2016 0:00

Peníze zpět za zbytečně nakoupené zařízení pro EET, slibuje Babiš

Návrhy na změny EET ještě neprošly sněmovnou a ministr financí Andrej Babiš už přichází s dalším nápadem, který se týká drobných podnikatelů.

Michael Hovorka

5. 12. 2016 13:21
| 5

Jak na předvánoční newsletter, aby zaujal a neskončil v koši

Před Vánocemi přijde do e-mailových schránek až čtvrtina ročního objemu obchodních sdělení. Víme, jak zajistit, aby si lidé přečetli právě to vaše.

Zdeněk Vesecký

5. 12. 2016 0:00
| 1

Gastronomická ®evoluce. Italové dělají skvělou mozzarellu z českého mléka

Za skvělou italskou mozzarellou není potřeba cestovat až na jih Evropy. Stačí zajet do pražských Nuslí, kde ji vyrábí pár nadšených Italů.

Zdeněk Vesecký

28. 11. 2016 0:00
| 2

Co by měl znát startup, než začne jednat s investorem? Tady je 8 tipů

Rozjíždíte firmu a poohlížíte se po investorovi? Než si s někým plácnete, je pár věcí, které byste si ve firmě měli vyjasnit a probrat s právníkem.

Jana Kravčíková

25. 11. 2016 0:00

10 tipů, které vám pomohou obsadit restauraci

Majitelé restaurací si někdy neví rady s tím, jak do svých podniků dostat hosty. Pokud mezi ně patříte, máme pro vás několik osvědčených tipů.

Zdeněk Vesecký

23. 11. 2016 0:00
| 2

Vyrábí Člověče, nezlob se! A tak jako figurky i oni byli někdy vyhozeni ze hry

Přebírat firmu po někom, kdo se ve svém oboru zařadil mezi legendy, není jednoduché. Jaké to pak asi je, když navíc tchán předá firmu svému zeti?

Zdeněk Vesecký

14. 11. 2016 0:00
| 2

Velký byznys farmářských potravin pod jednou střechou. Nabídne lepší ceny

Farmářský byznys v obchodech zcela ovládl Petr Borkovec. Koupil a sloučil Sklizeno, Náš Grunt a My Food. Nový farmářský kolos nabídne prý lepší sortiment.

Michael Hovorka

7. 11. 2016 12:24
| 3

Chcete začít podnikat v rámci svobodných povolání? Povinností máte poskrovnu

Svobodná povolání nevyžadují žádnou zvláštní podnikatelskou licenci, k zahájení podnikání tak dojde samotným faktickým zahájením činnosti.

Petr Čížek

4. 11. 2016 15:30
| 3

Dobrá rada nad zlato? Čtěte, jak podnikat podle svého a z radilů se nezbláznit

Jak se nezbláznit z doporučení a rad, které se na podnikatele valí ze všech stran? Ze záplavy příruček, příkladů, osvědčených návodů na štěstí, úspěch, peníze?

Jana Bohutínská

27. 10. 2016 0:00

Papírové diáře nečeká pohřební píseň. Pro podnikatele mají totiž řadu výhod

Konec roku znovu otevírá otázku, jak se příští rok připravit na plánování času, cílů a priorit. Papírové diáře nevymírají. Sázejí na kreativitu a osobní rozvoj.

Jana Bohutínská

25. 10. 2016 0:00

Restaurace s menu za 69 korun nemusí stát nutně okrádat

Obavy restauratérů z likvidace nebo nutnosti zdražovat kvůli EET by mohly být zbytečné. Jen kdyby podnikatelé uměli tvořit ceny a nebáli se.

Zdeněk Vesecký

24. 10. 2016 0:00
| 6

OSVČ hlavních ubývá po tisících navzdory ekonomickému růstu. Jak zapůsobí #EET?

Zatímco počet OSVČ vedlejších roste, množství OSVČ hlavních klesá již 7 let po sobě. Vyplývá to z aktuálních údajů, které serveru Podnikatel.cz poskytla ČSSZ.

Daniel Morávek

21. 10. 2016 0:00