Hlavní navigace

Názor k aktualitě Zmatky nového ministra zdravotnictví. Chce během svátků zavřít obchody, které budou zavřené od RRŠ - Řekl bych, že to celé je ukázka toho,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2021 16:37

    RRŠ

    Řekl bych, že to celé je ukázka toho, kterak"stát" pohrdá svými občany, kteří na oplátku pohrdají "státem".
    Celé to nařízení o zákazu prodeje ve vyjmenované dny a ve stanovených obchodech je hloupé. Obchodníci vědí nejlépe, kdy prodávat, zákazníci vědí nejlépe, kdy nakupovat. Ta regulace je v podstatě zbytečná, neúčelně omezující. Pokud může mít pro stát přínos, pak leda z vybraných pokut, pakliže se je podaří vysoudit a náklady na kontroly ten příjem nepřeváží. U velké části lidí to nařízení jen přiživuje neúctu k nařízením obecně: když je tohle hloupé a stát na tom trvá, vybíraje pokuty, provinilce trestaje, budou hloupá i jiná nařízení, ne-li všechna.
    Že se nepamatovalo na toto hloupé nařízení při přípravě nouzového stavu, to samo ukazuje, že ani "stát" nepovažuje takovou regulaci za důležitou, hodnou pozornosti.
    Ale znovunařizovat něco, co opomenutím situaci (z pohledu obecného lidu) normalizovalo, kvůli jednomu a půl dni, toť opravdu absurdita hodná zaznamenání.
    Zvlášť ve chvíli, kdy většina velkých obchodů bude mít stejně zavříno, menšina bude mít stejně otevříno a přidávání zbytečných nařízení na dlouhý seznam na tom vůbec nic nezmění. Protože obchodníci vědí nejlíp, kdy prodávat a zákazníci vědí nejlíp, kdy nakupovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).