Hlavní navigace

Názor k článku 12 věcí, které určitě dejte do smlouvy o vytvoření webu od Miloslav Ponkrác - Garantovat můžete, ale není to pravda. Přehledný a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 9. 2018 17:01

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Garantovat můžete, ale není to pravda. Přehledný a dobře udělaný web s odkazy mezi sebou vůbec nepotřebuje ani robots.txt a ani sitemap.xml. A když mu je přidáte, vůbec nic se tím nezíská - nic se nezmění. Nepohne to ani v nejmenším ani vesmírem ani Googlem ani Seznamem. Google to s nimi nepůjde lépe, protože všechny informace už má z webu.

    Proti správnému ošetření tisku nemám nic.

    Další věcí je, že při přidání kódu třetí strany (ať už Google Tag Manažeru, nebo externího CSS či JavaScriptu či čehokoli dalšího) už dodavatel nemůže leccos zaručit. Těžko může dodavatel ručit za práci Google například - nemá na to páky. Kromě toho je takový web v podstatě nebezpečný - data o všem co se na webu šustne předává třetí straně. V řadě případů pak nelze ručit ani za rychlost webu. Já bych přibrzdil s požadavky "zabudujte mi do webu cizího agenta (= kód Google či třetí strany)".

    Dále striktně vyžadovat web pro zrakově postižené - to silně závisí na účelu toho webu.

    Se zbytkem bodů v článku souhlasím.

    Nicméně raději nedokonalý web, který perfektně prodává či slouží obchodnímu či jinému účelu, než technicky dokonalý web neplnící cíl ani účel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).