Hlavní navigace

Názor k článku 25 000 Kč pro OSVČ schválila i Sněmovna, zaměstnané OSVČ mají smůlu od anonym - Dobrý večer, U nás je to o to komplikovanější,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2020 21:19

    bez přezdívky

    Dobrý večer,

    U nás je to o to komplikovanější, že faktury za správu projektu a hosting se relativně zatím proplácí a nedá se tedy říct, že tok peněz by byl zcela zastaven.

    Rozdíl je ten, že správy jsou 1x roční cyklická platba a hosting to samé s tím, že u hostingu platby tak akorát pokryjí náklady na provoz serveru a z našeho pohledu je to spíš bonus být na vlastním řešení než u nějaké hostingové společnosti.

    Problém spatřuji ve zakázkách kdy prakticky poptávka se propadla minimálně o 50% a spíše se dodelávají projekty z dřívější doby.

    V dané podpoře spatřuji problém v nejasnosti řešení kdy nejí právní jistota, že byl zvolen správný postup a je to tak zcela dost individuální a těžko predikovatelné, mi zde všichni si můžeme myslet, že chceme čerpat bonus v souladu s usnesením, ale realita muže být odlišná.

    Nejsem sice zastánce plošných řešení, ale myslím, že v takto vypjaté atmosféře a problémech na trhu měli toto udělat plošně nehledě na to jestli na tom určité procento vydělá nebo ne.

    V této chvíli je potřeba pumpovat peníze do ekonomiky a roztočit opět kolečka než to smete všechny malé a střední podniky, OSVČ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).