Hlavní navigace

Názory k článku 3 novinky, které se na podnikatele chystají od roku 2016 u DPH

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 7. 2015 12:37

    Karl (neregistrovaný)

    Přemýšlím jestli ty pokuty mají být motivační, nebo likvidační, dokáži si představit účetní, která z účetního programu vygeneruje soubor s hlášením, ale třeba se přehlédne v názvu souboru, nebo si nevšimne že se změnil adresář kam program generuje hlášení atd. a šéfovi, nebo jiné osobě která "sedí" na datovce omylem pošle hlášení z minulého období, a ta to zašle/nahraje tak jak to je aniž by to zkoumala a hned má chudák účetní "vyděláno" 10000 protože na to upozorní až správce daně.
    Nebo podnikatelé, kteří holt moderní technice příliš nerozumí a když se jim v potu nějak někam něco podaří nahrát/odeslat, tak si vlastně nejsou vůbec jisti zda to udělali správně.
    To jsou situace, kdy je člověk přesvědčen že si své úkoly vůči státu plní řádně, s nejlepším svědomím a vědomím a přesto se může dočkat velmi citelné sankce, aniž by v tom byl jakýkoliv úmysl.

  • 8. 7. 2015 16:43

    Josef (neregistrovaný)

    Základem je zlikvidovat drobné a střední podnikatele, zavalit je papíry a hlášeními, aby mohli lidi jako Babiš a spol. krásně prosperovat a vydělávat ještě více. Pokuty jsou úmyslně likvidační a proto tak vysoké a dané ze zákona, kde už nezáleží na úředníkovi, ten ji musí dát i kdyby nechtěl. Omyl se stát může, ale bude likvidační.

  • 30. 10. 2015 21:02

    Jirka (neregistrovaný)

    Výborně, jsem OSVČ od 1996, když jsem se po 15 letech vyhrabal z dluhů a začal konečně něco vydělávat, končím s podnikáním!
    Jsem v práci 6 dní v týdnu, 19 let jsem od státu nedostal ani korunu, platím poctivě DPH cca 100.000Kč ročně.
    Vydělám si rukama v průměru 30.000Kč měsíčně a tomu je teď konec, děti mi odrůstají pod rukama, protože na ně kvůli práci nemám čas, po příchodu domů sedím u papírů a jeden den v týdnu trávím s rodinou i tomu by měl být konec, kvůli jednomu Stbákovi a zlodějskýmu (p.Babišovi), podle kterého si i ten poslední den sednu k papírům a budu všechno ládovat do PC a posílat na FU, protože účetní mi dneska oznámila, že to stíhat nebude a měl bych připlatit cca 5.000Kč měsíčně za evidenci a než abych dostával pokuty ať si najdu jinou účetní! a všichni jsou na tom stejně...
    Půjdu radši do fabriky,ale před tím pěkně na pracák a ať se stát teď stará o mě!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).