Hlavní navigace

5 šílených byznys nápadů, které vás mohou inspirovat

18. 6. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: SuperFanSuit, podle licence: Rights Managed
Mít doma přes léto kuřata, abyste se naučili farmařit? Proč ne. Dnes si můžete kuřata i pronajmout. Tento a další čtyři nápady pro váš start podnikání.

Na první pohled výčet níže uvedených podnikatelských nápadů může znít jako šílený, přesto je funkční a v zahraničí se těší velké oblibě. Na přesyceném trhu lze uspět jen s originálním nápadem, ale aby byl skutečně originální a především fungující, lze ho převzít ze zahraničního modelu. Vezměme si příklad ze Slevomatu, největší slevový server v Česku, který rozpoutal přímo šílenství se slevovými servery, přesto v zahraničí byl tento obchodní model již běžný. Najde se mezi níže uvedenými nápady další, který by vás mohl zaujmout?

Pronájem kuřat

Farmářským trhům i obchodům se v Česku daří. Lidé stále více sázejí na bio kvalitu a hlídají si původ potravin. Tak proč si nehlídat kvalitu hned od počátku? Hodně oblíbeným zahraničním konceptem je Rent-a-Chicken, tedy pronájem kuřat. Systém je jednoduchý.

Na léto si pronajmete kurník a kuřata a celé léto se o tato kuřata staráte, na konci léta si je farmář zase odveze. Na vlastní kůži tak zažijete, co to obnáší se starat o živé hospodářství. A pokud vám to půjde od ruky, můžete si pak na zahrádku pořídit vlastní kurník.

První pomoc po kocovině

Udělat si domácí party obnáší několik rizik. Velká kocovina po ránu, o které nevíte, jak se jí zbavit, a také příšerný nepořádek. O všechno se postará služba Pomocníci po kocovině. Ti vám rádi přivezou vychlazené tekutiny pro revitalizaci organismu, uvaří vám vydatnou snídani, která vás postaví na nohy, a především poklidí celý byt od špinavého nádobí a fleků, které jste při bouřlivé oslavě nadělali.

První pomoc po kocovině uvítají především studenti na privátech, zároveň to pro ně může být i zajímavý podnikatelský start, pokud chtějí svým kolegům pomoci po úspěšné party na konci semestru.

Rozbíjení věcí proti stresu

Tento podnikatelský záměr může skvěle fungovat ve velkých městech, které přímo přetékají stresem. Japonci, kteří jsou prací posedlí a jsou zároveň pod velkým pracovním stresem, mají možnost uvolnit své emoce ve speciální zóně.

V ní hraje hlasitá muzika a k dispozici jsou věci, které lze prostě rozmlátit, rozbít, roztřískat. Můžete u toho křičet, jak chcete, nikdo vás neuslyší. Skvělý nápad, jak uvolnit přebytečnou energii.

Psí domácí záchod

Správně vycvičený pejsek dokáže počkat několik hodin doma, než se vrátíte z práce a vyvenčíte ho. Jenže někteří chovatelé mohou občas v práci zůstat déle a pejsek by se tak doma dlouho trápil. Dalším příkladem může být i senior, který si sice pořídí domácího mazlíčka, ale není dostatečně pohyblivý na to, aby ho mohl chodit třikrát denně venčit.

Pro tyto skupiny, i pro ty jednoduše lenivé, je podnikatelský nápad, který přinesl kus trávníku, kde pejsci většinou svou potřebu vykonávají, domů. Psí toaleta vypadá jako živý trávník, je to však náhražka, která umí absorbovat výkaly, které lze pak jednoduše spláchnout do běžné toalety. 

Bláznivé kombinézy pro sportovní fandy

Chodit se šálou na sportovní stadion? To už v zahraničí vůbec nefrčí. Lidé dnes náklonnost ke sportovnímu klubu vyjadřují barvami a především pak celo kombinézou, v níž je zároveň zakryta i identita. Tato kombinéza prostě zahalí každou píď těla včetně obličeje.

Daně x

Kombinézy nejsou však dostupné jen sportovním fandům. Pokud byste byli dostatečně šílení, můžete v kombinéze zebra vyrazit i do místní ZOO a uvidíte, jakou pozornost na sebe necháte strhnout.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).