Hlavní navigace

Názory k článku 5 vyzkoušených důvodů, proč se pustit do podnikání po padesátce

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 7. 2016 16:20

    wor (neregistrovaný)

    Že by agitka od pracovních úřadů? Potažmo lakomému státu, kterému celý život nezaměstnaní 50+ platily výpalné?

    Stártapisté 50+ směle do toho. Ke strojům a roztočme kola socialismu s trochou optimismu aby si nás mladí nespojovali jen s referendy o exitu z EU a ukažme jim že si umíme napsat i životopis ve wordu.

  • 13. 7. 2016 15:33

    paad

    1. Ještě než začnete musíte si pořídit EET. Vyhodíte oknem tisíce ještě než vyděláte první korunu.
    2. V dílničce vám soudružka z bezpečnosti práce zkontroluje stoly, židle, regály, prodlužovačky, osvětlení a nosnost podlahy, co nevyhoví, musí se vyměnit.
    3. Úředník, které mu nebude něco jasné vás nepřijde navštívit, rovnou si vás předvolá s přílohou na třech listech A4 co se vám stane když neuposlechnete. Takové jednání člověka po padesátce zvláště irituje.
    4. Pokud by se vám dařilo, jako že vám to přeji, spadnete povinně do placení DPH. To znamená měsíční kontrolní hlášení a placenou účetní.
    5. S úřady se komunikuje elektronicky. To znamená, že si budete muset osvojit pojmy jako: elektronický podpis, certifikát, soukromý a veřejný klíč, datová schránka a konverze dokumentů.
    6. Taky si musíte zřídit podnikatelské konto aby se vám tam mohl stát koukat. A ceduli na dveře a a a....
    7. Ministr financí vám bude říkat, že malí jsou na prd a ministr průmyslu vás rovnou nazve příživníkem. Ministryně sociálních věcí vám pak pošle dopis, že pokud si nebudete platit sociální jako kdybyste bral dvojnásobek průměrné mzdy, nedostanete žádný (rozumný) důchod.
    Byli byste blázni, kdyby jste se nechali ukecat soudružkou z úřadu práce. Alespoň do té doby, než v tomhle státě něco změní... ale to vy už tu nebudete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).