Hlavní navigace

Názor k článku 5000 pro důchodce prošlo Senátem. Teď už jen podpis prezidenta od Neumann - Ptám se zcela vážně, kdo jsou ti lidi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2020 16:46

    Neumann

    Ptám se zcela vážně, kdo jsou ti lidi co dnes mají jak vy píšete 5 - 7 tisíc starobní důchod? Pracovali po celou dobu? Tedy přesně ji, nemuseli pracovat, ale stačilo si (dnes 35 let) po celou tu dobu aby měli nárok na ten st. důchod aby si platili sociální pojištění do státní kasy. Samozřejmě je taky důležitý kolik odváděli do st. kasy.. U zaměstnance je to jasný, tam se mu odvedla částka podle jak měl vysokou mzdu. X soukromníků, ale mohlo odvádět tu nejnižší minimální částku. Ale i tihle co tuhle částku odváděli třeba cca od roku 1993 mají dnes díky valorizaci důchod mezi 9 - 10 tisíci. V minulosti měli samozřejmě méně, zhruba mezi 5 - 6 tisíci. Ale dnes jak už jsem napsal mají okolo 9 -10 tisíc. Tak kdo má těch 5 - 7 tisíc dnes? A kolik vydělával?
    A pak píšete, že 30 let vládla prohnilá ODS. Nezastávám se ji, v žádném případě, ale z těch 30 let ODS vládla pouze cca 11 - 12 let!!!!! Tak prosím nelžete.
    A pak píšete perličku, že "kdyby tady nebyla 30 let zlodějská prohnilá, vláda ODS, tak ti důchodci dávno měli důchody jako na západě, jak sliboval V.KLAUS!!!" .
    Já jen, že předseda ODS a zakladatel byl hodně dlouho právě Klaus.
    A aby byly důchody jako na Západě, tak by taky musely být mzdy jako na Západě., protože z nich se vypočítává důchod. A ne jak si někdo na nějaké diskuzi stěžoval, že má mizerný důchod a, že přitom od mládí poctivě celou dobu dřel až do důchodu. :-) A vám snad vyplácela mzdu ODS" Ona byla váš zaměstnavatel?

    Mimochodem, už vás vidím, kdybyste měl třeba nějaký obchod třeba s potravinami a měl tam dejme tomu 6 zaměstnanců jak má u vás každý z nich cca 40 tisíc čistého.
    Vás v tom případě s povinnými odvody by vyšel jeden zaměstnanec zhruba na 70 tisíc!!!!!!!
    Takže ještě jednou, proč má těch 5 - 7 tisíc? Proč a jak to????

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_vl%C3%A1d_%C4%8Ceska#P%C5%99ehled_vl%C3%A1d_samostatn%C3%A9_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).