Hlavní navigace

Brno rozdalo vouchery za necelých šest milionů korun na podporu spolupráce mezi firmami a univerzitami

6. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Brno bude mít rozpočet tenčí o 5,7 milionů korun. Přesně tolik peněz rozdalo v rámci pilotního projektu „inovační vouchery” 36 podnikatelům. Ti mají za úkol ze svých projektů, které do soutěže přihlásili, prohloubit spolupráci mezi firmami a univerzitami.

Inovační vouchery jsou unikátním projektem podpory transferu technologií, který pomáhá odbourávat bariéry mezi firmami a univerzitami. Jejich cílem je podpořit spolupráci firem s univerzitami na vývoji a řešení jejich problémů v oblasti inovací. Dávají šanci i projektům, které by bez přispění této finanční dotace nevznikly, vysvětlil na slavnostním losování Michal Kostka, zástupce ředitele Jihomoravského inovačního centra, které představilo inovační vouchery jako první projekt svého druhu v České republice.

Celkem o inovační voucher požádalo 199 podnikatelů z celé České republiky. Do soutěže postoupilo jen 162 z nich. Nejvíce zakázek, hned dvacet čtyři, bude podpořeno na Vysokém učení technickém v Brně. Po šesti voucherech si rozdělí Masarykova univerzita a Mendelova zemědělská a lesnická univerzita. Nejčastěji zastoupeny byly firmy z oborů informačních a komunikačních technologií, stavebnictví a strojírenství. Významnou skupinou jsou i mezioborově zaměření žadatelé. Většina vylosovaných podniká na jižní Moravě, z toho osmnáct přímo v Brně. Zbytek sídlí mimo Jihomoravský kraj.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).