Hlavní navigace

7 až 8 medailí předpovídali Češi svým olympionikům

14. 8. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Olympiádu v Londýně sledovali Češi nejen doma, ale i v práci. V televizi i na internetu. Podívejte se, co nejvíce sledovali a kde sázeli na výsledky.

Češi předpovídali, že naši olympionici přivezou z Londýna sedm až osm medailí. Nejvíce přitom sledovali atletiku, tenis a plavání. A nejen u televize. Stejně tak sledovali olympiádu na internetu. Dokazují to výsledky rychlého průzkumu na webu PwC ČR. Dvoutýdenního průzkumu se zúčastnily přibližně čtyři stovky respondentů.

Čtěte více: V hlavní roli olympiády jsou české holínky. Stal se z nich obchodní hit 

Na internetu stejně jako u televize

Celkem šedesát devět procent dotázaných fandilo českým sportovcům na londýnské olympiádě u televizních obrazovek. Rovněž 69 % sledovalo olympiádu u internetu. Z toho jen méně než polovina (41 %) doma. Rychlý rozvoj technologií umožnil běžnému fanouškovi sledovat olympiádu na internetu živě a v kvalitě, která si nic nezadá s televizním přenosem. Pro stále více lidí se navíc virtuální svět internetu stává přirozenou součástí jejich života, uvedl Tomáš Bašta, partner PwC Česká republika odpovědný za sektor médií a zábavního průmyslu. Dodal, že rozdíly mezi jednotlivými médii se tím z pohledu jejich uživatelů stírají. Řada sportovních výkonů se odehrávala během dne. Není tedy překvapením, že většina lidí sledovala olympiádu mimo domov, kupříkladu v práci nebo za volantem.

Čtěte více: Koukáte na olympiádu v práci? Porušovat pracovní povinnosti tím nemusíte

Jak server Podnikatel.cz ujistil  odborník na pracovní právo z PwC Legal Petr Glogar, ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, nemusí to v řadě případů znamenat porušení porušení pracovních povinností. Petr Glogar dále vysvětlil, že jestliže zaměstnavatel toleruje společné sledování olympiády více zaměstnanců za účelem budování spolupráce na pracovišti a zvýšení jejich motivace, může jít o takzvaný teambuilding.

Sledování olympijských her v práci podle průzkumu personální agentury Robert Half International povolila svým zaměstnancům téměř třetina IT manažerů v České republice. Ti, co se rozhodli sledování sportu nepovolit, uvedli jako nejčastější důvodu zákazu obavy z poklesu produktivity práce (81 %) a strach z přetížené počítačové sítě (36 %).

Čtěte více: Povolí manažeři sledovat zaměstnancům v práci olympijské hry? 

Co Čechy na olympiádě nejvíce zajímalo?

Atletika 73 %
Tenis 54 %
Plavání 43 %
Kanoistika 33 %
Veslování 30 %
Volejbal 28 %

Kde Češi sázeli na výsledek olympiády?

Brand24

V sázkové kanceláři 6 %
S přáteli 13 %
V rodině 9 %
S kolegy v práci 5 %

Zdroj: Průzkum společnosti PwC ČR. 

Foto: www.isifa.com

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).