Hlavní navigace

Názory k článku 7 způsobů, jak získat peníze na podnikání bez škemrání v bance

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2011 21:34

    Jaromir
    Hodně podnikání peníze vůbec nevyžaduje. Na typický Internetový projekt potřebujete doménu za osm dolarů, hosting za deset a to je vše. Začínalo tak mnoho lidí a dnes mají milionové obraty (v dolarech).
  • 2. 3. 2014 4:35

    Tenk (neregistrovaný)

    Jaromír Adámek
    Hodně podnikání peníze vůbec nevyžaduje. Na typický Internetový projekt potřebujete doménu za osm dolarů, hosting za deset a to je vše. Začínalo tak mnoho lidí a dnes mají milionové obraty (v dolarech).

    Tomu sám nevěříte, že? Jen pořízení IT ma propočítáno na 600.000,- vč. DPH, nemám ani započítány výdaje ze pronájem provozovny, software jelikož ne vše jde řešit free či open source licencemi. Cirka v záměru jsem po několka letech sestavování snížil nutné počáteční náklady na cca 1.6mil (zaokrouhleně 2mil) budete to sponzorovat, když zastáváte takový názor. Ne každý "podniká" v tom že si udělá jakýsi pofiderní web, kd enabízí pro nějaké společnosti třebas pujčky, či jakousi pofiderní reklamu na ještě pofiderní produkt.

    aldik7
    plus ještě alespoň nějakou malou reklamu si zaplatit.

    Malá reklama nic neřeší, leda by byla velice profesionálně udělána a to stojí peníze. Nebo když zastáváte tuto možnost, potřebuji reklamu v mediích, ideálně v televizních, lokálních stanicích, zajištit reklamu u společností které by oslovili potencionální zákazníky. (o reklamu na sociálních sítí se nestarám ta je levná) takže mi to všecho zaplatíte? Cirka dhaduji že by počáteční náklady na reklamu (kvalitní nebo množstevní) mohli vyšplat někam k pul milionu. Kam Vám ma poslat učet?

    Anonym (neregistrovaný)
    Ne vsichni chteji podnikat na netu. Nekdy ty penize potreba jsou.

    S tím souhlasím zcela....

    REDAKCE:
    1) Uspořte si na podnikání... sakra to snad kradu abych si uspořil a když uspořím tak to bude někdy kolem 80ti let a to mi je vážně kničemu...

    2) Půjčte si od příbuzných... a promiňte další chytrý způsob, Ten má hypotéku, ten leasing, ten je bezpráce, ten sotva sám vyjde, ta je na mateřské, vzhledem k dnešní době si normální člověk pujčit od příbuzných muže tak leda dobré slovo... Trochu reality by to chtělo...

    3) Zapojte příbuzné do firmy... no viz. sloupek nahoře a dole...

    4) Oslovte potenciální dodavatele a odběratele... ehm tak k tomu nemám slov, možná to funguje u jiných typů podnikání v mém případě asi nikoliv

    5) Využijte operativního či finančního leasingu... že by Dell dal něco na leasing (no beru to) stím že by se mu to začlo splácet až by firma vykazovala výdělek, jelikož počítám první pul rok by to bylo "jen sypání penězů do projektu, že by majitel nemovitosti čekal nějakou dobu s hrazením nájmu a záloh, že by Microsoft (ten by si to dovolit mohl) počkal s hrazením levných licencí na OS (vzhledem k cílové skupině zákazníků není možno využít alternativních OS), že by vývojové firm yruzného SW který potřebuji čekali ... Potlesk...

    6) Prozkoumejte státní podpory a záruky... OSVČ až 90.000,- a co třeba s.r.o. to by rada nebyla? Stát má minimální podporu podnikatelů, maximálně takových 90.000 stačí nějakému zedníkovi, mě těžko, navíc jako OSVČ zase jiné starosti...

    7) Nabídněte podíl soukromému investorovi... nikoliv, v dnešní době vám nikdo nenasype do firmy 2 miliony aniž by tam neměl záruky v ideálních případech na nemovitostech. Ikdyž je mi jasné kam je toto mířeno v naší zemi nejsou takové podmínky aby se tací investoři našli. Znáte-li tak sem sním. Potřebuji 2 miliony do začátku, s vizí startovního výdelku 1.5mil ročně v první fázi, druhé fázi 3mil ročně, ve třetí fázi 5mil. ročně, ve 4 fázi až 10 mil ročně.
    To vše...
    - bez záruky
    - bez finančního jištění
    - bez možnosti vstupu ať sebemenšího partnerství (vyjma finančního) ale ne pro vedení firmy (z toho jsu pak zbytečné neshody)

    Znáte někoho takového, napište...

  • 25. 1. 2015 12:57

    Hexer (neregistrovaný)

    Promin ale uz z toho jak se k tomu stavis je jasne ze te nikdo nepodpori :) pro mne jsi jeden z tech kteri "diskutuji u piva" a vecne remcaji.

    1. Nenapsal jsi ani naznakem o co v tvem podnikani jde. (Podle propocitanych nakladu na IT by to mohlo byt cokoli)

    2. Pokud hodlas mit navratnost prakticky v prvnim roce (smekam klobouk jeste jsem nikoho takove s tak "velkou" investici nevidel vydelat vklad v prvnim roce) pak penize nemuzou byt problem :) a nebo a to je podle me pravdepodobnejsi mas ve vypoctu chybu (nerealne pocty ziskanych zakazniku, spatne odhady dani a vydaju,...).

    3. Co uz jsi pro svuj bussines udelal? Obesel jsi banky? Leasingovky? Sve byvale zamestnavatele? Smetanku v tvem meste?

    4. Nejradeji by jsi investora ktery ti jen da penize a do niceho ti nemluvi. Takovy neexistuje :) a to proto, ze kazdy investor se chce se svyma penezma jeste shledat a snilku chodi po svete vic nez tech co maji penize ;)

    Hodne stesti :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).