Hlavní navigace

AAA Auto se stahuje z Polska

21. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Skupina autobazarů AAA Auto opustí polský trh. Všechny své tři pobočky uzavře do 15. srpna. Důvodem odchodu z Polska je propad zisků a vysoký individuální dovoz ojetin ze západní Evropy. Důvodem pro toto rozhodnutí bylo především ztrátové hospodaření divize a dále nepříznivé, vysoce pokřivené tržní podmínky silnými individuálními importy ojetých automobilů nízké kvality na polský trh, kvůli nímž by dosažení zisku polské divize bylo časově a kapitálově velmi náročné, uvádí v tiskové zprávě.

Dvě ze tří stávajících polských poboček, tedy Piaseczno u Varšavy a Dabrowu Gorniczu uzavře k 30. červnu s tím, že prodej aut na třetí pobočce Lodž potrvá až do 15. srpna kvůli odprodeji zásob automobilů na skladě. Počet zaměstnanců skupiny tak ke konci prvního pololetí klesne na úroveň kolem 2600 lidí.

Skupina se chce zaměřit na ziskovější trhy v České republice, na Slovensku a v Maďarsku a zároveň potvrdila dřívější rozhodnutí vstoupit na ruský trh. Představenstvo odsouhlasilo záměr nalézt poradce a strategického partnera pro vstup do Ruska v letech 2009 až 2010.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).