Hlavní navigace

Anketa Zlatý Měšec 2009 zná své vítěze – prosadili se nováčci

11. 2. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Již popáté hlasovali čtenáři odborného serveru Měšec.cz o kvalitě finančních institucí v anketě Zlatý Měšec 2009 – Nejlepší finanční instituce. Anketa díky nové koncepci a metodice podává komplexnější obraz o spokojenosti klientů českých finančních domů.

V období od 11. listopadu 2008 do 11. ledna 2009 mohli čtenáři serveru Měšec.cz hodnotit finanční instituce a úroveň poskytovaných služeb v anketě Zlatý Měšec 2009 – Nejlepší finanční instituce. Pojetí letošního ročníku kladlo ještě větší důraz na objektivní hodnocení institucí a možnost komplexního pohledu na situaci českého finančního trhu. Čtenáři hodnotili instituce v následujících pěti kategoriích:

  • Banky a družstevní záložny
  • Pojišťovny
  • Úvěrové společnosti
  • Penzijní fondy
  • Obchodníci s cennými papíry a na kapitálových trzích

U každého subjektu bylo možné hodnotit konkrétní dílčí kritéria, jako je dostupnost služeb, jejich kvalita a cena, úroveň jednání na pobočkách, nebo funkčnost internetového bankovnictví. V každé kategorii potom zvítězila vždy ta instituce, která získala nejlepší průměrnou známku za všechna hodnocená kritéria. Čtenáři měli možnost hodnotit pouze jedinou finanční instituci v každé kategorii s výjimkou kategorií Banky a družstevní záložny a Pojišťovny, kde mohli poskytnout dvě hodnocení. Bylo to dáno tím, že klienti často využívají služeb více bank či pojišťoven.

školení květen 24 - novinky

Na rozdíl od předchozích ročníků ankety Zlatý Měšec nebyl výsledkem pouhý přehled celkové spokojenosti s danou společností, ale podrobná analýza spokojenosti klientů s finančními službami nabízenými na českém trhu. I proto jsme se rozhodli výsledky zpracovat do komplexního materiálu a distribuovat jej na tisková oddělení finančních institucí. Obsah materiálu pro ně může být inspirací k řadě zlepšení ve vztahu ke klientům, vysvětluje Dalibor Z. Chvátal, šéfredaktor odborného serveru Měšec.cz.

V kategorii Banky a družstevní záložny se umístili na prvních třech místech hned dva nováčci. Na prvním místě společnost Fio, družstevní záložna, a na třetím místě mBank. Druhé místo obsadila Raiffeisenbank, která již několik let potvrzuje oblíbenost mezi čtenáři. V kategorii Pojišťovny se na prvních třech místech umístily společnosti Allianz pojišťovna, Kooperativa pojišťovna a Generali pojišťovna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).