Hlavní navigace

„Babišovi“ prodavači nevydávají účtenky, tvrdí Svobodní. Dávají video jako důkaz

21. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Internetem se šíří video, kde strana Svobodní přistihla stánek označený logem firmy Andreje Babiše, jak odmítá vydat účtenku. Babišovo impérium však vrací úder.

Strana Svobodní se opřela do ministra financí Andreje Babiše kvůli EET. Pořídila video, na kterém podle svých slov dokazuje, jak ministr káže vodu a pije víno. Před časem jsme byli několika lidmi nezávisle na sobě upozorněni na to, že prodavači ve stánku koncernu Agrofert s občerstvením na akcích „Kolo pro život“ odmítají vydávat zákazníkům účtenky. Ověřili jsme si to osobně několika „kontrolními“ nákupy – ani jednou jsme nedostali (na vyžádání!) účtenku, platby navíc proběhly hotově a prodávající vždy uložil peníze do obyčejné kovové kasičky, říká mluvčí strany Svobodní Kateřina Kašparová

Podle ní Svobodní rozhodně nechtějí nikoho popotahovat kvůli účtenkám, protože věří, že živnostníci nejsou zloději a v žádném případě není potřeba zavádět EET. Přesto si šéf strany Svobodní Petr Mach do Andreje Babiše rýpnul: Ministr Babiš je pokrytec. Po ostatních chce, aby se před jeho finančními úřady doslova svlékli do naha, ale on sám není ochoten zákazníkům vydat účtenku, a to dokonce ani na vyžádání!

Čtěte také: Zavedení #EET se opět odkládá a navíc se rozšíří na další podnikatele

Video však někteří uživatelé považují za populistické: Tohle je trochu pod úroveň svobodných. Lepší by bylo nějaké video, které by lidem s nižším přehledem o ekonomice osvětlilo, co proti EET máte, tvrdí například uživatel Jiří Zeman


Zdroj: YouTube.com

Je tam naše logo, nejsou tam naši zaměstnanci, vrací úder Agrofert

Server Podnikatel.cz kontaktoval společnost Agrofert, jejíž logo bylo na videu zaznamenáno. I když je logo viditelné, mluvčí holdingu odmítá, že by šlo o stánek provozovaný Agrofertem či některou jeho dceřinou firmou. 

Daně x

Prodávající na zveřejněném videu není naším zaměstnancem. Provozovatelem stánku je externí odběratel našich výrobků. Ne každý, kdo má na sobě zástěru s logem Kosteleckých uzenin, musí být zaměstnancem této firmy. Obdobně jako byste vinili místního řezníka, který prodává naše výrobky, že vám nevydal účtenku, komentuje video záznam Karel Hanzelka, mluvčí společnosti Agrofert. 

Podle něj všechny Agrofertem provozované prodejny, včetně mobilního prodeje, přísně dbají na vydávání daňových dokladů. Každopádně jsme již tohoto našeho odběratele požádali o nápravu stavu, doplnil Hanzelka. 

A co bylo na videu zachyceno? Podívejte se

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).