Hlavní navigace

Banka CREDITAS dodržela slovo a zavádí Apple Pay

19. 2. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Banka CREDITAS 18. února zpřístupnila službu Apple Pay. Pro tento způsob placení bude možné využívat karty CREDITAS a Richee ve fyzické i virtuální podobě.

Apple Pay představuje rychlý, snadný a bezpečný způsob placení a výběru hotovosti v aplikacích, na webu, v obchodech i v bezkontaktních bankomatech, a to prostřednictvím mobilních zařízení.

Zejména mladší zákazníci jsou zvyklí používat v obchodech stále více mobil namísto karty. Zkušenosti se službou Google Pay, kterou jsme zavedli vloni, ukazují, že je zde zájem a potenciál pro to, aby platby mobilním telefonem tvořily čtvrtinový či vyšší podíl na platbách v obchodech, dodává člen představenstva Banky CREDITAS Kamil Rataj. Potenciál k růstu je i v platbách z aplikací, kdy zákazník nemusí opisovat číslo karty a celý proces je rychlejší a jednodušší, doplňuje dále Rataj.

V článku Placení mobilem se neustále rozšiřuje. Které banky ještě Apple Pay nemají? tisková mluvčí Banky CREDITAS Lucie Brunclíková prozradila, že se Apple Pay bude spouštět už brzy. Najdete tam i přehled situace ohledně dalších bank a Apple Pay i Google Pay. 

Ke konci ledna spustila Apple Pay Equa Bank, kde probíhalo testování v prosinci loňského roku. Po dokončení testování měl být ostrý provoz spuštěn ještě v témže měsíci, ale start byl odložen.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).