Hlavní navigace

Názor k článku Berňák žádal po manželech, aby mu kvůli #EET poskytli detaily o svatební hostině od Tom - Je otázka, jestli se dané restaurace ptali, často...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2018 21:34

    Tom (neregistrovaný)

    Je otázka, jestli se dané restaurace ptali, často se mi stává, že FÚ je zásoben argumenty dříve než si mě předvolá. Manželé nejspíš nebyli PO a faktura v kontrolním hlášení byla jen v souhrnu. Stejně tak není jisté, jestli vůbec restaurace je plátcem DPH, což ale předpokládám.

    očividně tě v rodinné firmě nepouští k financím :). Jako firma platíš zejména Daň z příjmu PO, Daň z přidané hodnoty (DPH), Daň z nemovitostí, plus ještě případné odvody za zaměstnance.

    EET a DPH mají pramálo společného, kontrolní hlášení musíš podávat nezávisle na EET. Daň z nemovitostí je opět bez vztahu k EET. Daň z příjmu se částečně vztahuje k EET a šla by i z EET vygenerovat, ale jen pokud uplatňuješ paušální daň, nemáš dlouhodobý majetek, nemusíš vést účetnictví, nejsi plátcem DPH. Což jsou všechno věci, které jsou i firmu dost velký problém nemít :).

    Zároveň EET je velice nepřesné, spousty tržeb v něm nejsou povinně a musel bys být opravdu malý prodejce, aby ti to stačilo. V tom případě ale i tak nemáš velké problémy s daněmi a na vše ti stačí tabulka v excelu a vyplněný třech stran formuláře.

    Ale souhlas, že by stát mohl být vstřícnější.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).