Hlavní navigace

Názor k článku Berňák žádal po manželech, aby mu kvůli #EET poskytli detaily o svatební hostině od Tom - Ve velkém? Šedá ekonomika a nepřiznané daně jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2018 23:49

    Tom (neregistrovaný)

    Ve velkém? Šedá ekonomika a nepřiznané daně jsou v jednotkách % (odhadem). Úředníci hlavně mají dodržovat svoje pravidla, platí nějaké zásady právního státu a jednotného postupu, s kterým je možné počítat dopředu. Úředník prostě nemůže jít a napsat někomu dopis, že po něm něco chce, musí dodržet postupy, které jsou dané, stejně jak ty postupy vyžadují po plátcích.

    Špatní nejsou jen ti podnikatelé, ve firmě se nám třeba ztrácí pravidelně toaletní papír, ubrousky, pytlíkové čaje, mám důvod věřit, že se tam pravidelně nevloupává zloděj, ale že to dělá někdo ze zaměstnanců. Pořád bude určité procento těch, kteří se chtějí nabalit, to platí i mezi podnikateli.

    Jak bylo zmíněno, je tady status světka a FÚ si může vyžádat účast zákazníka a vyptat se ho, ale v tomhle případě si transparentně komunikovat i s restaurací a ta musí mít možnost se bránit a být u toho, to se očividně úředníkům nelíbilo a chtěli si to vše vyřešit doma a to je právě špatně a vrací to dobu, kterou už bych tady znovu nechtěl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).