Hlavní navigace

Berňáky omezují ode dneška svůj provoz, některé se úplně zavírají

12. 10. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Pracoviště finanční správy jsou přístupné veřejnosti jen v omezeném rozsahu. Ten bude platit prozatím až do 25. října.

Provoz je omezen ode dneška. Podatelny na finančních úřadech budou otevřeny pouze v pondělí a středu od 8 do 13 hodin.

Finanční správa navíc upozorňuje, že další nezbytné kontakty budou probíhat pouze po předchozí domluvě nebo na základě výzvy správce daně. Pracoviště v tzv. „optimalizovaném režimu 2+2“ budou navíc do 25. 10. 2020 zcela uzavřena. Přehled těchto územních pracovišť je k dispozici na webu.

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Na územních pracovištích Finanční správy ČR (mimo pracovišť v režimu 2+2) budou také umístěny takzvané „sběrné boxy“, do kterých je možné vhodit podání.

Omezení provozu souvisí s vyhlášenými vládními opatřeními v souvislosti s COVID-19. Opatření, která se dotýkají i podnikatelů, mají minimalizovat riziko přenosu nemoci. V případě nutného kontaktu s příslušným finančním úřadem je možné použít dálkový přístup nebo telefonní kontakt.

Nová protiepidemická opatření platí již od pátku 9. října. Další nabyla účinnosti dnes. Další zpřísněný režim ohlásila vláda od středy 14. října a přesné parametry přiblíží v průběhu dneška. Již včera někteří členové vlády potvrdili, že další zpřísnění by se mělo týkat sociálních kontaktů, případně i podávání alkoholu. Server Podnikatel.cz připravil přehled, která všechna opatření aktuálně platí

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).